Voel de liefde in nieuwe ‘update’ Minecraft

Sinds vandaag is niet alleen GamersNET pure liefde, ook Minecraft veranderd in een Walhalla voor tortelduifjes. Met update 1.10 (1.09 is overgeslagen wegens het uitkomen van Windows 10) kunnen spelers aan de slag in een veel minder vijandelijke wereld dan ze gewend zijn. Zo wordt er een ‘love meter’ toegevoegd die zich verder vult naar mate je anderen helpt, worden vleermuizen tot wel 20 procent schattiger en blijken Creepers best prima wezens te zijn naarmate je ze beter leert kennen.

Niet alleen de oorspronkelijke bewoners (voortaan ‘Inhabitants’ in plaats van ‘Monsters’) gaan erop vooruit, ook de speler krijgt het beter dan voorheen. Lava is veranderd in gesmolten kaas, regen is verwijderd omdat het spelers van streek maakte en alle grotten zijn van tevoren streng gecheckt door het Mincraft Safety Committee, opdat spelers geen gevaar lopen. Dit is slecht een handjevol liefdevolle aanpassingen die de update brengt. Voor de volledige lijst kun je terecht op de site van Mojang.

Ook gelijkheid staat bij deze update hoog in het vaandel. Met de nieuwe Equaltity Policy van Minecraft streeft men naar gelijkheid en wil dat iedereen zich even (on)gelukkig voelt. Dit geeft met ook als reden dat er geen screenshots van de update verschenen zijn, want stel dat iemand ze niet konden vinden en ze dus niet zag?

Wij van GamersNET zijn blij dat men eindelijk eens inziet dat liefde in games belangrijker is dat het neerschieten van bad guys. Waarom zou je ze neerschieten als je ze ook gewoon een liefdevolle knuffel kan geven? Wij vragen jullie dan ook liefelijk en vol respect of jullie je mening met ons willen delen over dit (waarschijnlijk 1 april-gerelateerd) nieuws.

  1.   
    nielsiebro's avatar

    ik vertrouw niet meer in de berichten vandaag

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    gamersNEP!

  3.   
    gamerinthehouse1's avatar

    1 april, kikker in je bil 😀

  4.   
    ronineter's avatar

    Nu kunnen de Turken straks ook weer minecraften 😀

  5.   
    DaanDeGamer's avatar

    1 april hahah

  6.   
    Bram_M99's avatar

    Leuk bedacht