THQ opnieuw aangeklaagd wegens uDraw

THQ verkeert in zwaar financieel weer en er lijkt weinig verbetering in zicht. De uitgever schatte verkeerd in dat het succes van de uDraw op Wii makkelijk herhaald kon worden op de andere consoles en verloor op die manier bijna 100 miljoen dollar aan inkomsten.

Uiteraard worden aandeelhouders van zo’n verlies niet vrolijk en erg veel mensen beweren simpelweg voorgelogen te zijn door THQ. De leiding binnen THQ zou verzwegen hebben dat de uDraw onder de verwachtingen verkocht en op die manier zouden de vooruitzichten van het bedrijf rooskleuriger voorgesteld zijn dan ze eigenlijk waren. In een markt waarin aandelen constant in prijs schommelen naargelang de waarde van het bedrijf op dat moment is het verzwijgen van informatie naar de aandeelhouders toe uiteraard een kwalijke actie.

Omwille van deze feiten hebben heel wat aandeelhouders hun krachten nu gebundeld en samen een klacht neergelegd. Betekent deze tweede rechtszaak het einde van THQ? Laat ons hopen van niet.

  1.   
    fdennis's avatar

    Van een kale kip kun je niet plukken.

  2.   
    Neolite's avatar

    THQ is verantwoordelijk voor 2 zeer grote RTS franchises en het is te hopen dat die onderdak weten te vinden bij een andere uitgever indien THQ ten gronde gaat.

  3.   
    toqeer's avatar

    ik heb weinig gehoord van hun dit jaar