Bayonetta 2 Fast Forward 2014

Een flinke boezem, een strak leren pakje en een subtiel brilletje. Nee, ik heb het niet over de natte droom van een gemiddelde tiener maar over die van een heel aantal gamers. Platinum Games komt dit jaar met het vervolg op hun hack & slash-orgie Bayonetta. Gamers mogen wederom in de huid kruipen van de sexy heks Bayonetta en die is haar kunstjes zeker nog niet verleerd..

Meer van hetzelfde

Wanneer het op sequels aankomt zijn er twee keuzes die een ontwikkelaar kan maken: meer van hetzelfde of iets compléét nieuws. Het moge duidelijk zijn dat Platinum Games zijn geld op die eerste keuze heeft gezet. Hoewel dat als een erg voorzichtige zet gezien kan worden is daar niets mis mee. Het originele Bayonetta wist namelijk een flink pakket aan snelle over-de-top actie te leveren. Een pakketje waar de Wii U zeker op zit te wachten. Hoewel de titels van Platinum Games doorgaans geen systemsellers zijn, weten ze wel een echte core-ervaring te bieden.

Wederom ligt de nadruk op hakken en trappen. In de demo die onder andere speelbaar was op de E3 en Gamescom, begin je direct tussen een horde aan vijanden. In plaats van veel stress en ongemak voel je je gelijk thuis. Het duurt dan ook niet lang voor je de bewegingen van je vijand gemakkelijk kan lezen en elegant doch dodelijk je weg langs de hordes baant. Je rijgt op simpele wijze de ene na de andere combo door elkaar, die soms onderbroken wordt door één van de gruwelijke Torture Attacks. Platinum Games maakt wederom zijn naam waar en levert ontzettend geraffineerde gameplay.

Spektakel

De studio is gelukkig niet vergeten wat de vorige game een meesterwerk maakte. Ook in Bayonetta 2 zijn de gevechten een spektakel. Het ene moment sta je een groep van lelijke mormels hun plek te wijzen op de vleugel van een jet, waar je kort daarna alweer je hakken mag plaatsen in de schedel van een gigantisch monster bovenop een trein. Daarnaast zal de schaars geklede heks ook ditmaal weer allerlei wezens uit de krochten van de onderwereld kunnen oproepen. De demo trakteert dan ook op een heerlijke climax waarbij je mag strijden tegen de – per ongeluk door jou opgeroepen – demonische Gomorrah. Tijd om te laten zien wie hier de bitch is.

Net als in het vorige deel zal er een grote nadruk op replay liggen. Na elk level wordt je namelijk beloond met een medaille en daarnaast leveren de combo’s je allerlei Sonic-achtige ringen op. Het is nog niet duidelijk waarvoor deze exact dienen, maar de kans is groot dat je ook ditmaal er allerlei wapens en accessoires mee kunt kopen. Verder zal de game zowel op traditionele wijze als via de Wii U GamePad te spelen zijn. De laatste mogelijkheid biedt je de kans om via het touchscreen de aanvallen aan elkaar te rijgen. Ieder zijn eigen keuze dus.

Voorlopige Conclusie

Hoewel Bayonetta 2 waarschijnlijk niet het grote publiek zal treffen is één ding zeker. Platinum Games weet waar zijn fans van houden. Verwacht een lading vol extreme doch elegante actie van de soepele heks Bayonetta. Bayonetta 2 doet niet heel veel meer dan zijn voorganger, maar dat is ook niet nodig. Mocht je het eerste deel in je kast hebben staan, dan verdient ook zeker dit tweede deel een plek op je verlanglijstje. En aangezien het eerste deel zo goed beviel kunnen wij dan ook niet anders dan ons hartje flink te laten kloppen voor de charmant geklede heks. Kan het nog heter worden?

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Bayonetta 2 te weten te komen, bekijk video’s en lees al het nieuws.[/center]

  1.   
    gamepower's avatar

    blijf het zonde vinden dat deze excl is voor Nintendo! een console die niet of nauwelijks van de grond komt! een next-gen bayonetta op xbox one of ps4 had ik wel zien zitten!
    ik heb veel plezier gehad aan de 360 versie, het was idd over de top , maar het bleef altijd leuk

  2.   
    Sympharion's avatar

    gamepower schreef, "blijf het zonde vinden dat deze excl is voor Nintendo! een console die niet of nauwelijks van de grond komt! een next-gen bayonetta op xbox one of ps4 had ik wel zien zitten!
    ik heb veel plezier gehad aan de 360 versie, het was idd over de top , maar het bleef altijd leuk"

    Het was of op de Wii U of helemaal geen Bayonetta 2. Ik zou juist blij zijn dat Nintendo deze titel weer tot leven heeft gewekt en het financiert.