Gamersnet.nl

Zouden streamers moeten betalen voor uitzenden gameplay?

Afgelopen donderdag wist Alex Hutchinson de woede van gamers en streamers op de hals te halen vanwege onderstaande tweet. Hutchinson is nu werkzaam als Creative Director bij Google Stadia en was eerder verantwoordelijk voor onder andere Assassin’s Creed 3 en Far Cry 4. Hij beweert dat streamers eigenlijk zouden moeten betalen voor het uitzenden van videogames, want er worden veel inkomsten misgelopen door ontwikkelaar en er zijn natuurlijk legio streamers en bedrijven die er dik geld mee verdienen. Het komt niet helemaal uit de lucht vallen, want eerder moest Twitch duizenden video’s verwijderen vanwege inbreuk op copyright van muziek.

Tegenstanders klommen snel in de digitale pen door te zeggen dat games als Fall Guys en Among Us juist veel baat hebben gehad bij de promotie die via voornamelijk Twitch is gerealiseerd. Influencer DanTDM gooide er nog een schepje bovenop door te zeggen dat Stadia; waar Hutchinson voor werkt, hem letterlijk heeft betaald om de streamingdienst te promoten.

Hoe het ook zij, het is natuurlijk helemaal geen rare gedachten van Hutchinson. Restauranteigenaren dienen jaarlijks de Buma/Stemra te betalen voor het vrij gebruiken van de muziek in hun etablissement. Ook kroegen mogen niet zomaar Fox Sports uitzenden, zonder daarvoor in de buidel te tasten. Google heeft inmiddels gereageerd op de commotie en neemt afstand van de mening van Hutchinson. Maar wat denk jij ervan? Zouden streamers moeten betalen voor het uitzenden van de content? We zijn erg benieuwd naar de reacties!