Gamersnet.nl

Alle twintig games PlayStation Classic onthuld

De aankondiging dat Sony, net als Nintendo dat deed met de NES Classic Mini en SNES Classic Mini, een oude console nieuw leven in zou blazen, werd positief ontvangen. Een variant op de eerste PlayStation wordt als de PlayStation Classic uitgebracht met daarop twintig klassieke games. De eerste vijf spellen werden gelijk onthuld, over de rest hield Sony de lippen stijf op elkaar. Tot nu.

We wisten al dat toppers Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms op het apparaatje staan, daar zijn nu onder andere Grand Theft Auto, Metal Gear Solid, Rayman, Resident Evil en Revelations: Persona aan toegevoegd.

In alfabetische volgorde komt de volledige lijst hierop neer:

De PlayStation Classic heeft een adviesprijs van 99.99 euro en moet op 3 december verschijnen. De console wordt met twee controllers, een HDMI-kabel en USB-kabel geleverd. Laatstgenoemde dient voor de voeding van het apparaat, maar een USB stekker adapter zit niet in het pakket.

Eerder maakte Sony bekend dat de PlayStation Classic geen toegang heeft tot het PlayStation Network en dat het onmogelijk is om later meer spellen op de miniconsole te kopen. We zullen het dus met bovenstaande lijst moeten doen.

Ben je tevreden met de games die op de PlayStation Classic komen te staan? Of had je toch liever andere spellen gezien?