PlayStation Classic krijgt geen extra games na launch; geen PSN-functies

Vorige week werd de PlayStation Classic aangekondigd, waarmee Sony het voorbeeld van de NES Mini en SNES Classic Mini volgt: een klein apparaatje met twintig voorgeladen klassiekers die speelbaar waren op de eerste PlayStation. Tot nog toe bleven enkele vragen echter onbeantwoord, maar Sony geeft nu wat meer helderheid.

Allereerst weten we nu dat de PlayStation Classic geen nieuwe games zal krijgen nadat het apparaat op de markt is verschenen. We moeten het dus doen met de twintig games die standaard op de miniconsole staan. Bij de aankondiging werden al wel vijf titels titels (waaronder Final Fantasy 7, Ridge Racer Type 4 en Tekken 3) uit de doeken gedaan, maar de overige games blijven nog altijd gehuld in mysteriën. Ongetwijfeld zullen deze in de aanloop naar de release mondjesmaat worden getoond. Wel laat Sony weten dat de lijst met games per regio zal verschillen, mogelijk met het oog op welke games waar populair waren ten tijde van de eerste PlayStation.

Ook bevestigt Sony dat de PlayStation Classic geen enkele ondersteuning biedt voor het PlayStation Network. Geen verbinding met je account, geen online mogelijkheden en helaas ook geen trophies. De spellen zijn dus volledig zoals de klassieke versies.

In de aankondiging werd al gesproken over de Reset-knop, waarmee spelers hun games kunnen opslaan en de huidige gameplay kunnen afsluiten. Later kun je dan verdergaan waar je was gebleven. Tot slot zegt Sony dat de PlayStation Classic los staat van toekomstige plannen voor remasters, ports en re-releases voor de PlayStation 4 of toekomstige systemen.

De PlayStation Classic verschijnt op 3 december voor een adviesprijs van 99,99 euro.

Meer Ridge Racer Type 4

 1.   
  Dedsec's avatar

  Jammer dat die niet online kan en raar dat die nog niet is uitverkocht.

 2.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Het zou apart zijn als het apparaat online kon, al zou het natuurlijk wel tof zijn geweest als er op termijn meer games op konden worden gezet. Maar goed dat heeft geen enkele mini-console momenteel.

  En qua sales. Bij mij is het apparaat stijf uitverkocht. Weet niet hoe het met de grote shops als bol.com zit.

 3.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned:

  Bol heeft ze nog, maar komt ook door de naam denk.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  @OnOwned:

  Dat ding is nog niet eens te precederen, als je zoekt tweeakters/coolblue/bol geen enkele site heeft hem nog erop staan.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Laat maar via google wel de link weten te vinden, echter als je zoekt in de zoekbalk bij bol.com vind je hem voorbeeld niet.
  Gelijk even pre order gedaan hier voor, de ps1 toch wel 1 die ik graag wil hebben.

  De snes mini had ik eerst ook geen plezier van, maar heb hem dit weekend omgebouwd.
  Het is kinderspel zo makkelijk en heb er ineens plezier van, direct even wat standaard spellen eruit en andere spellen erop heerlijk.
  Ik kan nu ness,sness, gameboy/color/advanced spellen, zelfs nin64 spellen alleen dan uiteraard andere controller nodig(Gescoord van Ali al).

  Deze Ps1 zal ook vast binnen korte keer omgebouwd kunnen worden, kan ik weer zelf beetje spellen samen stellen :).