NES/SNES classic mini

avatar

Geplaatst in: Gamersnet -
Topic gemaakt op:

Hallo iedereen,

Ik ben zelf de laatste tijd geïnteresseerd in de oude Nintendo games en consoles. Daarom zou ik ook graag een classic mini console willen kopen nu de prijs niet 200euro per stuk is. Zelf kan ik geen goede keuze maken welke aan te schaffen, de NES classic mini of de SNES classic mini (Ik heb niet genoeg te besteden om ze beide te kopen). Ik wil de Console gebruiken om eerst de standaard games te spelen en daarna verschillende roms te installeren.

Daarom heb ik de vraag: Welk van de twee raad jij mij aan en waarom? (Mocht dit niet de juiste plaats zijn om mijn vraag te stellen dan hoor ik dat graag)

Alvast bedankt,

-Jacco-

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  ChielB's avatar

  Hoi Jacco,

  Qua roms zou ik het niet weten (ook niet of dat überhaupt mogelijk is). De keuze voor een NES of SNES is – heel flauw antwoord – persoonlijk. Het is maar net met welke games je het meeste hebt. Ik ben rond de NES-tijd begonnen met gamen, dus die console en games zijn echt nostalgie voor mij. De SNES klassiekers zijn wel leuk en vermakelijk, die speel ik ook graag, maar het haalt het niet bij de oude NES-titels die ik vroeger grijs heb gespeeld.

 2.   
  mmx's avatar

  Het is simpel koop ze allebei ik heb dat ook pas gedaan en ja de snes games vind ik echt leuk ,de nes trouwens ook hoor 🙂 hopelijk komt er ook nog een N64 mini die vond ik ook echt goed .In elk geval succes met je aankoop jacco .

 3.   
  WesterW's avatar

  Het hangt heel erg af van je insteek. Wil je een van de twee hebben uit een soort wetenschappelijke interesse naar de geschiedenis van gaming, dan valt de keuze sneller op de NES. Wil je games die de tand des tijds beter hebben doorstaan en dus vandaag de dag nog steeds verdomde leuk zijn om te spelen, dan is de SNES de betere optie. Verder geldt dat de SNES Mini meer opties en langere kabels heeft dan de Mini-variant van de NES.

  Lang verhaal kort: ik zou persoonlijk altijd de SNES boven de NES verkiezen, maar ik heb dan ook minder nostalgie (zie ChielB’s argument) naar het 8-bit tijdperk.

 4.   
  tijn80's avatar

  SNES. NES is leuk, maar die 8-bit games gaan snel vervelen. De beste games zitten m.i. op de SNES.

 5.   
  Verluci's avatar

  Wil je echt een van die consoles of wil je graag de games spelen? Want als het om de games gaat zou ik je aanraden een Raspberry Pi te kopen en daar RetroPie op te zetten. Als je dat googled en de uitleg vind is dat best makkelijk.
  Je kan ook voor een paar euro USB NES of SNES controllers kopen en die daarop aansluiten ).
  Dan kan je alle ROMS spelen van zowel NES als SNES (en nog dingen als Atari, Gameboy, Sega en PS1).
  Hier een uitleg. Een case is niet per se nodig, en als je het leuk vind kan je ook cases vinden in het thema van bijvoorbeeld de NES.

  Alles wat ik noemde hier is trouwens legaal, allen om ROMS legaal te maken heb je wel een kopie van het spel nodig. Maar je had het zelf ook al over ROMS dus je weet vast wel hoe dat werkt.

 6.   
  WesterW's avatar

  @Verluci: Over de legaliteit is niet iedereen het eens, getuige de rechtzaken van Nintendo tegen ROM-sites. In Nederland wordt ook de downloader van iets met copyright zonder betaling aan de eigenaar bij mijn weten nog altijd gezien als strafbaar. Die cases zijn overigens ook niet legaal geproduceerd: ik neem aan dat Nintendo er geen royalties voor heeft gekregen.

 7.   
  Verluci's avatar

  @WesterW: Helemaal waar, maar OP had het zelf ook al over het installeren van “verschillende roms”. Maar volgens mij is het ook zeker zo dat als je een game zelf al in bezit hebt je er best een versie van mag downloaden om deze dan te kunnen gebruiken. Maar ik ben natuurlijk geen advocaat, zal het stukje over legaliteit van ROMs weghalen.
  Wat betreft de Raspi case, die is slecht in het thema van de NES. Hoewel Nintendo altijd erg graag dingen aanklaagd, zijn er mega veel van dit soort cases beschikbaar en staan de meeste al voor eeuwig online. Ik denk niet dat ze veel strafbaar doen, maar dat maakt voor de consument sowieso weinig uit. Dit kopen is gewoon prima, en bouwkwaliteit lijkt ook nog eens goed met een fan erbij zelfs!

  Grapje, ik kan het niet bewerken…