Het Grote “TYCOON” Topic

avatar

Geplaatst in: Gamersnet -
Topic gemaakt op:

Call of Duty Black Ops, Battlefield V, Red Dead Redemption 2 en Fallout 76. Allemaal toffe games uitgegeven door grote uitgevers in heel de wereld. Helaas eisen deze games zoveel aandacht van menig gamefanaat (en ook alle kleine kinderen) dat een hoop goede Tycoon / Simulatie games geheel teniet worden gedaan. In dit Topic probeer ik die pareltjes boven water later drijven.

Laat mij weten welke Tycoon/Simulatie game is moet gaan checken. Op dit moment ben ik bezig met:
– Sim Airport
– Airport CEO
– Fishing: Barents Sea
– Pro Cycling Manager 2017

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  supergido's avatar

  Pro Cycling Manager 2017:

  Voor mij een geweldig spel. Ik ben sinds een aantal jaar geïnteresseerd in het wielrennen. Vooral het strategische aspect van deze team sport spreekt mij al gelange tijd aan. In deze game kan je dan ook helemaal je ei kwijt. Je neemt de rol als teammanager of als wielrennen en kunt alles zelf bepalen. Je Trainingsschema, welke koersen je rijd, voor welk team je rijdt etc… De wedstrijden zelf zijn heel makkelijk te besturen met vele opties om een wedstrijd te bepalen. Soms is de AI nog wat verward maar ze maken je het altijd nogal moeilijk. Als je van Wielrennen houdt is dit zeker een spelletje dat je eens moet oppakken. Aanrader: Koop wat oudere versies. Elk jaar is eigenlijk hetzelfde met maar een paar kleine aanpassingen. De oudere versies zijn stukken goedkoper en via de steam workshop kun je het meeste patchen naar de teams en stats van het huidige jaar.

 2.   
  Tom's avatar

  Two Point Hospital oogt erg interessant, en verschijnt ergens deze periode, als ie al niet verschenen is. Leuk voor de liefhebber van oude Hospital Tycoon-games, waar een ervaren Brits team voor uitrolt.

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Qua simulatiegames is Football Manager natuurlijk wel een behoorlijke grote. Ik heb ondertussen al een laar edities niet meer gespeeld, maar man, daar kan je een hoop tijd in stoppen.

  RollerCoaster Tycoon is natuurlijk de klassieker. Tijdje terug heb ik de mobile-versie van deel 1 gekocht, stiekem toch ook wel weer erg leuk om in een verloren uurtje te spelen. 🙂

 4.   
  Petor's avatar

  Ik kan werkelijk niet wachten op Anno 1800. Helaas had Ubisoft maar 1 slot op Gamescom voor de hele Benelux, dus we gaan die niet bekijken. Maar hoewel het een kleiner genre is, is het wel een van de games waar ik het meeste naar uitkijk in 2018.

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  @Petor: Oef, Anno is wel een goede zeg. Die zag er vorig jaar ook al zó tof uit. Heb daar ook enorm veel zin in, maar moet eerst helaas nog wel even een werkende pc fixen.

 6.   
  Dexter145's avatar

  Planet Coaster

 7.   
  ChielB's avatar

  Eerder genoemde Anno inderdaad, maar ook Farming Simulator is een vooral hele relaxte tycoon/simulatiegame. Cities Skylines is ook heel gaaf, maar daarbij moet je toch wel meer oplotten, sneller handelen, etc.

 8.   
  Petor's avatar

  @Dexter145: Planet Coaster blijft vet idd!

 9.   
  supergido's avatar

  @ChielB:

  Farming Simulator is ook zeker een lekkere game. Ik vind alleen wel dat je sommige mods nodig hebt om een fijne ervaring te krijgen.

 10.   
  ChielB's avatar

  Dankzij de recente aankondiging van The Settlers (2019) ben ik ook maar weer eens aan een nieuwe sessie met The Settlers 6 begonnen, dat was ook een heerlijk relaxed stukje bouwen.

 11.   
  The_sith_lord's avatar

  Iemand suggesties voor tycoon-achtige spellen op de Xbox one?

 12.   
  WesterW's avatar

  @The_sith_lord: Mocht je geen goede pc hebben, dan zijn Zoo Tycoon, Cities Skylines en Tropico 5 wellicht geschikte keuzes.

 13.   
  Leon 2.0's avatar

  @The_sith_lord: Prison Architect is daarnaast ook nog wel een leuke! Met de pc-versie daarvan heb ik me zeker vermaakt. Behoorlijk uitgebreide game. 🙂

 14.   
  supergido's avatar

  @Leon 2.0: Aan deze ben ik nu ook begonnen. Ik kan me nog herrineren in de Alpha fase hoe karig de game was. Nu is er erg veel te doen, veel te beheren en het hele spelelement dat je zelf een prisoner kan zijn en moet proberen te ontsnappen uit gevangenissen gemaakt door andere is wel erg vet ….

  Nu hoop ik nog op server waar je zowel guard als prisoner kan zijn en dan prison roleplay.

 15.   
  supergido's avatar

  @supergido:

  Alsof ik een voorspellende gave heb:
  Prison Architect krijgt een multiplayer!

  https://www.youtube.com/watch?v=-12zIWRTnpE