Coole rare dingen van Aliexpress en zo

avatar

Geplaatst in: Gamersnet -
Topic gemaakt op:

Hey guys, ik zat even door Aliexpress te zoeken voor wat suggesties in een andere thread, en kwam best wat coole dingen tegen. Dacht dat het wel leuk was om een thread te maken met rare of leuke dingen van dat soort websites.

Mijn vondsten van vandaag:

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  Verluci's avatar

  Ik heb vandaag een Bad USB (bekende variant hiervan is een Rubber Ducky) gescoord voor minder dan een tientje.
  In het kort is het een tool die doet alsof ie een USB-toetsenbord is. Je programmeerd van te voren wat commands in, en zodra je het sticky ergens inplugt gaat ie op de toetsen rammen.
  Ik zelf heb hem gekocht omdat ik me beter bewust wil worden van de mogelijkheden zodat ik me er tegen kan beschermen. Je kan er erg dingen mee uitvoeren in een erg korte tijd. Vrienden van me hebben het gebruikt voor het continu afspelen van een geluidje en het veranderen van een wallpaper, maar je kan het ook gebruiken voor het heel snel downloaden en uitvoeren van een exploit/virus.
  Dit is dus ook waarom je nooit een onbekende USB stick in je computer moet duwen.
  Maarja, wel leuk speelgoed

 2.   
  tijn80's avatar

  @Verluci: Geinig. Ik zou er een paar bij ons kantoor moeten rondstrooien. Ben benieuwd wat er dan gebeurd 😀

 3.   
  Verluci's avatar

  @tijn80: zou ik zeker doen! Kan ook een erg goeie oefening in beveiliging zijn (moet je natuurlijk wel even toestemming van je baas vragen) als je gewoon de wallpaper veranderd of mensen een waarschuwing geeft en uitlogd en zo.

 4.   
  klosjaarrr's avatar

  @Verluci: “Vrienden van me hebben het gebruikt voor het continu afspelen van een geluidje”

  ^^ Guilty

 5.   
  ChielB's avatar

  Eigenlijk heb ik nooit hele coole of rare dingen via AliExpress gekocht. Hooguit wat praktische dingen, zoals telefoonhoesjes. En dan uiteraard meteen 2 of 3, voor die prijs kan je het niet laten liggen en dan heb je meteen een voorraadje mocht iets kapot gaan.

  Qua technologie vind ik het nog wel tricky aanvoelen om iets te bestellen. Bij de meeste dingen (USB’s, Powerbanks etc) heb ik het idee dat je de meest extreme rommel bestelt die in no-time je huis laat affikken. 😉 Misschien onterecht, maar dat imago kleeft voor mij wel aan veel dingen nog bij AliExpress.