Gamersnet.nl

Releasedatum en prijs PlayStation 5 zijn gelekt

Door de aankondiging van Sony, de recentelijk verschenen patentaanvragen en het nieuws omtrent SSD cartridges beginnen we een steeds beter beeld te krijgen van de PlayStation 5, al is er nog steeds twee grote vraagstukken omtrent Sony’s volgende console: wanneer komt de console exact en wat voor hypotheek dienen we af te sluiten om deze te bekostigen. Tot voor kort wisten we niet meer dan ‘eind 2020’ en ‘een aantrekkelijke prijs’, al lijkt een bron die in het verleden ook betrouwbaar is gebleken ook op die laatste twee vragen uitsluitsel te geven.

Als we Twitteraar PSErberus – die eerder de releasedatum van The Last of Us 2 correct wist te voorspellen – mogen geloven, verschijnt de PlayStation 5 in de VS op 20 november voor een prijs van $499, wat zich in euro’s waarschijnlijk laat vertalen naar €499. Waar deze individu deze informatie vandaan heeft gehaald wordt in het midden gelaten (al wordt er wel gehint naar een bezoekje aan Sony Interactive Entertainment), maar de eerdere correcte voorspelling geeft uiteraard al iets meer geloofwaardigheid aan deze claim.

Daarnaast beweert PSErberus ook dat Gran Turismo 7 een launchtitel wordt en dat de PlayStation 5 elke generatie PlayStation-discs zal kunnen lezen, een feature die tot voorheen nooit in een PlayStation-console heeft gezeten. Een eerder genoemde releasedatum van 4 december wordt intussen ook weerlegd, gezien het vrij logisch is dat Sony de PlayStation 5 nog in diens 25e bestaansjaar zou willen uitbrengen, welke op 2 december 2020 eindigt.

Sony zelf heeft tot op het moment van schrijven nog geen uitspraken gedaan over de beweringen van PSErberus, dus we moeten dit allemaal nog met een flinke snuf zout nemen, ook al waren diens eerdere onthullingen ook correct. Maar goed… €499, vinden we dat een redelijke prijs? Laat het ons weten.