Gamersnet.nl

HTC Vive Pro Eye kost bedrijven 1.700 euro per stuk

Een beetje virtual reality-headset is niet de goedkoopste aankoop die de gamer kan doen, maar hardware-fabrikant HTC maakt het wel erg bont met een specifiek model voor bedrijven. HTC Vive Pro Eye is een nieuwe variatie op de vorig jaar onthulde HTC Vive Pro, ditmaal voor echt “professioneel” gebruik. Europese bedrijven die daar op in willen springen, worden daarmee circa 1.708 euro (incl. btw) armer, aldus het winkelmandje op de officiële HTC Vive website.

Het totaalpakket van de Vive Pro Eye beschikt over de nieuwe Pro-headset, twee controllers, het SteamVR-basisstation, twee IR-sensoren en alle benodigde montage-onderdelen, kabels en accessoires. Sinds vandaag verscheept HTC het bedrijvenpakket ook richting 25 nieuwe, Europese landen, waaronder Nederland.

Mocht dat gigantische all-in-one pakket nog niet duur genoeg zijn, dan pusht HTC daarbovenop nog een “Enterprise Advantage” voor de Vive-diensten. Die biedt exclusieve 24-uurs service voor één headset en vier component, met daarbovenop twee jaar garantie voor commercieel gebruik van de headset. Dat extra dotje diensten, kost nog eens 229 euro (incl. btw) bovenop de headset zelf.

Misschien een stevige investering voor VR-arcadehallen, maar de meeste gamers zijn beter af met HTC’s andere modellen, die iets schappelijker geprijsd zijn. Het “reguliere” HTC Vive Pro totaalpakket kost 1.399 euro in Europa, terwijl het originele HTC Vive-model inmiddels gericht is op 599 euro. Beide headsets worden daarbij ook nog eens geleverd met een halfjaar toegang tot Viveport Infinity, waarmee legio VR-spellen en -ervaringen gratis te spelen zijn.

Terwijl HTC meer en meer de dure bedrijven opzoekt, lijkt de samenwerking met Steam wel enigszins gas terug te geven. Recentelijk kondigde de Amerikaanse game-gigant aan zelf met de Valve Index op de proppen te komen, een VR-systeem gericht op de pc-gamer. Dat systeem moet, naar verluidt, nog wel deels samen kunnen werken met sommige sensoren en basisstations van de HTC Vive-lijn.