HTC kondigt Vive Pro aan; hogere resolutie en ingebouwde koptelefoon

De CES-beurs is in volle gang, wat betekent dat we heel wat tech-gerelateerd nieuws krijgen. Zo ook uit de wereld van virtual reality: HTC heeft de Vive Pro aangekondigd. De opvolger van de HTC Vive biedt een resolutie van 2880 bij 1600 pixels, wat zo’n 78% meer is dan de huidige HTC Vive te bieden heeft. Daarnaast heeft de HTC Vive Pro een ingebouwde koptelefoon geïntegreerde versterker.

Ook verbetert de Vive Pro op het gebied van communicatie: hij is voorzien van twee microfoons, alsook twee front facing camera’s die bedoeld zijn om “de creativiteit van ontwikkelaars te stimuleren”. Ongetwijfeld zijn deze features gericht op de augmented reality-markt.

Naast deze nieuwe hardware heeft HTC ook de Vive Wireless Adapter getoond, die gebruik maakt van Intels WiGig-technologie. Tot slot heeft de VR-gigant Viveport VR aangekondigd, een aanvulling op zijn abonnementsdienst waar ook previews van games en andere VR-applicaties bij worden gevoegd.

De Vive Wireless Adapter verschijnt eind 2018, waar we “binnenkort” al meer informatie kunnen verwachten over de prijzen en verkrijgbaarheid van Viveport VR.

Check hieronder de trailer voor de Viveport VR en de Vive Pro-headset.

 1.   
  tranceguy's avatar

  Tof nieuws!

 2.   
  TekkieD's avatar

  Zal ook een tof prijsje aan hangen 🙁

  Zou graag eens een Vive willen proberen… ik weet dat ik misselijk wordt van actief 3D. Zou zuur zijn dat je na aanschaf van een Vive erachter komt dat je last hebt van motion sickness.

 3.   
  Tom's avatar

  En toch hoor je soms over hoe mensen hun motion sickness kunnen overkomen. In het geval van VR kan het vaak ook liggen aan de foute afstelling, of gewoon hevig haperende prestaties.

  Maar inderdaad; als je zoiets van jezelf weet, dan kun je het beste even wegblijven van de daadwerkelijke aankoop.

 4.   
  Puddingboom's avatar

  Naast de resolutie is de wireless adapter toch wel heel goed gemaakt zo te zien ;https://s.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2018/01/ssp232.jpg

  in vergelijking met de nieuwste andere wireless adapters :
  https://www.vrfocus.com/wp-content/uploads/2017/04/TPCast_picture1-1024×638.jpeg

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "En toch hoor je soms over hoe mensen hun motion sickness kunnen overkomen. In het geval van VR kan het vaak ook liggen aan de foute afstelling, of gewoon hevig haperende prestaties.
  Maar inderdaad; als je zoiets van jezelf weet, dan kun je het beste even wegblijven van de daadwerkelijke aankoop."

  Tja mensen moeten ook niet verwachten dat je hersens deze technologie aankunnen zonder eraan te moeten wennen. Het is me wel duidelijk dat je dit moet opbouwen en het beste stap voor stap hierin kan doen. Mocht ik ooit een vr bril aanschaffen zal ik dit zelf ook zeker onthouden.

 6.   
  Downzilla's avatar

  Sjaak heeft gelijk, je moet hersenen hebben met een hoog IQ hebben om hieraan te kunnen wennen.

 7.   
  Tom's avatar

  Downzilla schreef, "Sjaak heeft gelijk, je moet hersenen hebben met een hoog IQ hebben om hieraan te kunnen wennen."

  Ik kijk Rick & Morty en waardeer het zoals geen andere sterveling dat kan. Neem aan dat dat voldoende moet zijn om aan VR te kunnen geloven.

 8.   
  sjaak19832015's avatar

  Downzilla schreef, "Sjaak heeft gelijk, je moet hersenen hebben met een hoog IQ hebben om hieraan te kunnen wennen."

  Heeft er niks mee te maken ik heb hier bijvoorbeeld een video over racen met vr.
  https://www.youtube.com/watch?v=VA94LivUSE0