Gamersnet.nl

EA betaalde streamer 1 miljoen dollar om Apex Legends te promoten

Apex Legends kent een extreem goede start. De battle royale-game van Respawn Entertainment kon al direct vanaf de lancering op enorm veel aandacht en enthousiasme rekenen. Begin deze maand bereikte Apex Legends zelfs de gigantische mijlpaal van 50 miljoen spelers. Hoewel het geen groot geheim is dat influencers betaald worden om over bepaalde games te praten, heeft uitgever Electronic Arts toch behoorlijk diep in de buidel getast.

Zo was één van de meest beroemde streamers, Tyler ‘Ninja’ Blevins, al direct vanaf het begin druk bezig om de game te streamen en via Twitter erover te praten. Volgens een recent bericht van Reuters kreeg hij niet minder dan 1 miljoen dollar hiervoor betaald. Normaal gesproken verdient Ninja ongeveer de helft van dat in een normale maand, dus hij zit zeker niet om geld verlegen. Toch is het wel een fors bedrag wat er betaald is om voor de nodige buzz rondom Apex Legends te zorgen.

Uiteraard is Apex Legends gewoon een toffe game, daarover kon je al meer lezen in onze uitgebreide review. Vorige maand wist Apex Legends zelfs Fortnite te verslaan op Twitch. Het feit alleen dat uitgevers blijkbaar dusdanig forse bedragen betalen, kan er wel voor zorgen dat kijkers vraagtekens krijgen bij de objectiviteit van een streamer.

Is het naïef om te geloven in de eerlijke mening van een streamer? Moet je altijd uitgaan van een ‘betaalde mening’? Of kijk je zelf gewoon naar bepaalde streamers puur voor de coverage? Laat het weten in de reacties!