Gamersnet.nl

Krijgt de PlayStation 5 backwards compatibility?

Backwards Compatibility was vroeger heel normaal, maar de laatste jaren leek het steeds schaarser te worden. Dit natuurlijk totdat Microsoft het introduceerde voor hun Xbox One. Steeds meer games van de eerste Xbox en Xbox 360 zijn speelbaar op de huidige console van Microsoft en met de komst van een nieuwe generatie consoles zijn de ogen vooral gericht op Sony. Gaat de Japanse hardware-boer het toestaan dat games van de eerste vier generatie PlayStations ook op de PlayStation 5 speelbaar zijn?

Het begint er wel op te lijken, want hoewel Sony nog geen informatie naar buiten heeft gebracht over de PS5, is er wel een patent gevonden die erop kan duiden. Op 31 januari is een patent ontdekt van 20 januari 2017, waar bekende PlayStation-mensen als Mark Cerny (Chief Architect PS4) en Simon Pilgrim (Principal Programmer) op genoteerd staan. Hoewel de PS5 niet wordt genoemd, rept het patent over een techniek die Legacy Hardware mogelijk maakt. Gezien het feit dat wij bij Gamersnet tien jaar in ontwikkeling zijn geweest met onze huidige website; V6, puur vanwege het behoud van onze Legacy Content, weten we precies wat ze bedoelen: oude content.

Natuurlijk is dit nog een gerucht, maar het is niet gek om te denken dat Sony bezig is met een inhaalslag als het gaat om het toestaan van oude content op de nieuwe generatie consoles, die roep wordt immers steeds groter. Sony krijgt wel vaker kritiek over hun arrogante standpunten, onder andere over cross-play, een onderwerp waarmee ze inmiddels gezwicht zijn. Daarnaast is het niet nieuw voor Sony, want de PlayStation 2 kon ook games draaien van de eerste PlayStation en de eerste versies van de PlayStation 3 had de functie ook.

Eerder wisten we al te berichtten dat Development Kits voor de PlayStation 5 al in gebruik zijn en met de opkomst van steeds meer geruchten, lijkt de nieuwe console steeds dichterbij te komen. Waarschijnlijk zal de PS5 in 2020 verschijnen.