Gamersnet.nl

Gratis PlayStation Plus-games voor januari zijn Steep en Portal Knights

December loopt langzaam op zijn einde en dat betekent niet alleen dat we binnenkort een nieuw jaar beginnen, maar ook (uiteraard) een nieuwe maand. Dat betekent op zijn beurt natuurlijk weer dat we kunnen uitkijken naar gratis games voor onze online-abonnementen voor PlayStation en Xbox. Die eerste partij heeft bekendgemaakt dat het abonnees op PlayStation Plus in januari de games Steep en Portal Knights gratis aan hun bibliotheek kunnen toevoegen.

In Steep neem je het op tegen moeder natuur in de vorm van besneeuwde bergen in een open spelwereld. Dat doe je middels snowboards, ski’s, wingsuits en paragliders, waarbij je natuurlijk de nodige keren over de kop gaat. Mochten je stunts wél goed gaan, kun je die opnemen en delen met de wereld. Ongetwijfeld zullen er weer flink wat momenten opgenomen worden wanneer Steep gratis is voor de PlayStation 4.

In Portal Knights worden traditionele RPG-elementen gecombineerd met grote, procedureel gegenereerde werelden en co-op-gameplay. Die spelwerelden zijn ook naar believen aan te passen, zodat je ervaring te customisen is naar je eigen smaak.

Maar niet alleen PlayStation 4-bezitters worden natuurlijk bediend met gratis games. Mocht je nog een PlayStation 3 hebben staan, dan krijg je in januari Zone of the Enders HD Collection en Amplitude. Ook zijn er twee PlayStation Vita-games die je gratis kunt krijgen: Fallen Legion: Flames of Rebellion (ook speelbaar op PlayStation 4) en Super Mutant Alien Assault (exlusief voor de PS Vita).

De nieuwe gratis games zijn vanaf 1 januari beschikbaar. Vergeet voor die tijd niet om de games van december te claimen: SOMA en Onrush.