Gamersnet.nl

Nepmails over beta Cyberpunk 2077 in omloop

De hype rondom Cyberpunk 2077 is haast tastbaar, maar zoals met alle hypes bestaat er een kans dat fraudeurs óók hun slaatje willen slaan uit al die opwinding. Helaas wordt die kans nu ook waarheid, want er gaan nepmails rond die beweren dat je beta-toegang tot Cyberpunk 2077 kan krijgen.

Dit maakt ontwikkelaar CD Projekt RED bekend op Twitter. Mensen hebben blijkbaar e-mails ontvangen die zeggen beta-toegang tot Cyberpunk 2077 te verschaffen, maar deze komen niet van een e-mailadres dat eindigt op @cdprojektred.com. Het bedrijf zegt dat áls het direct contact met je opneemt, dit altijd al gebeuren vanaf dergelijke adressen. Dat geldt voor zowel gamers als content creators: CD Projekt RED zal nooit via derde partijen (zoals reclamebureaus) contact met je zoeken.

Mocht je dus e-mails ontvangen van mensen of bedrijven die beweren met CD Projekt RED samen te werken, dan kun je ervan uitgaan dat dat niet waar is: het bedrijf staat niet toe dat derden namens hen e-mails stuurt. Dit zou ook hoogstwaarschijnlijk in strijd zijn met de GDPR-regelgeving die in de Europese Unie geldt, die het bedrijven verdraaid lastig maakt om verzamelde persoonsgegevens te delen.

Hoe dan ook, mocht je een e-mail ontvangen die je eerder toegang tot Cyberpunk 2077 beweert te geven, ga er dan maar van uit dat het nep is.