Gamersnet.nl

Blizzard biedt optie tot restitutie na hevige kritiek op Warcraft III: Reforged

De launch van Warcraft III: Reforged is er met grote zekerheid eentje die bij Blizzard niet de boeken in gaat als een succesvolle, alsook bij een flink deel van de achterban. Sinds de game speelbaar is regent het klachten van de fanbase, die het veelal hebben over bugs en ‘een flinke downgrade’, waarbij Blizzard naar verluidt een hele hoop content uit de game heeft gesloopt sinds de demo op BlizzCon. Je geld terugvragen bleek voor de ontevreden klanten ook een onmogelijk iets, al heeft Blizzard daar inmiddels verandering in gebracht.

Via Blizzards eigen Battle.net website valt per heden een restitutie aan te vragen, waarbij sommige aanvragen direct afgewikkeld worden, als we de mensen op Reddit mogen geloven. Diezelfde mensen willen overigens ook nog even benadrukken dat Blizzard dit naar alle waarschijnlijkheid alleen maar doet omdat ze gruwelijk onder druk zijn gezet, waar misschien wel een kern van waarheid in zit.

Blizzard zelf heeft inmiddels via een behoorlijke lap tekst ook gereageerd op de controverse die de launch van Warcraft III: Reforged heeft veroorzaakt. Het ontwikkelteam bespreekt in grote lijnen welke problemen ze inmiddels verholpen hebben en welke nog op het to-do lijstje staan, alsook waarom bepaalde (voor de fans onbegrijpelijke) keuzes zijn gemaakt. Mocht je benieuwd zijn naar deze uitgebreide uitleg, dan kun je deze terugvinden op het forum van Blizzard.