Gamersnet.nl

Ook shooter-held Shroud verlaat Twitch voor Mixer

Nadat Twitch’ favoriet Ninja naar Mixer vertrok, blijkt ook de iets volwassenere streamer Michael “Shroud” Grzesiek zijn vaste liveshows naar Microsofts nieuwe streamingplatform te verhuizen. De oud-Counter-Strike-veteraan wist in de afgelopen jaren flink naam voor zichzelf te maken als shooter-expert op Twitch, waar Grzesiek uiteindelijk meer dan zeven miljoen volgers wist te vergaren.

Op onder andere Twitter liet Shroud weten dat de overstap naar Mixer vanaf gisteravond officieel werd. Vanaf heden laat hij Twitch achter zich en streamt hij zijn schietavonturen exclusief op Mixer. Sinds de aankondiging staat zijn Mixer-kanaal alweer bijna 350.000 volgers sterk.

Net als concullega Ninja deed, maakte Shroud in samenwerking Mixer samen een promotievideo om de overstap verder op te hypen:

Vanuit Mixer zelf worden uiteraard ook maatregelen genomen om een vaste stroom aan nieuwe kijkers te genereren. Ook in dit geval wordt een betaald lidmaatschap op Shrouds Mixer-kanaal tijdelijk gratis weggegeven, in de hoop zijn volgers sneller over te hevelen naar de nieuwe service.

Twitch lijk tot dusver eenzelfde tactiek te hanteren als met Ninja’s exodus. Het nog altijd populairste streamingplatform houdt de lippen stijf over het vertrek van een van hun grootste spelers, maar stripte uiteraard Shrouds oude Twitch-kanaal wél per direct van het felbegeerde Partner-vinkje. Regels zijn regels.

Of Grzesiek straks ook een lading onbedoelde porno op zijn verlaten kanaal kan verwachten, dat is nog maar de vraag…

Shroud specialiseert zich als streamer met name in battle royales en andere, competitieve shooters. Zijn eerste uitzending op Mixer vond enkele uren geleden plaats in Call of Duty: Modern Warfare, welke (ondanks de serversproblemen) alsnog goed is bevallen, aldus Shroud zelf.