De verslaving van een Modern Warfare-junkie

Al meer dan tien jaar ben ik lid: de AMWJ. Anoniem wordt lastig, als elke openbaring m’n naam als schrijver erbij vermeldt. Toch maakt me dat niets uit. Ik durf het met de groep te delen, het hoge woord is er al lang uit. Het leek wat jaren succes te hebben, maar terugval ligt nu echt op de loer. Met de release in aantocht neemt mijn verslaving het weer over. Een stemmetje van binnen roept bijna continu: “Nog maar een paar dagen, dan mag het weer.” De schaamte is voorbij en ik zeg het nogmaals uit volle borst: ik ben een Modern Warfare-junkie!

Mijn verslaving

In 2009 kwam ik voor het eerst uit voor mijn verslaving. Call of Duty 4: Modern Warfare nam enkele jaren eerder het shootergenre volledig in handen en Modern Warfare 2 beloofde vooral heel veel meer. En het werd meer. De singleplayer bood leuk vermaak, de multiplayer was nog een stap verder geëvolueerd. Dagen en weken slokte de game zonder problemen op. Misschien ontbrak een epische missie à la “All Ghillied Up”, maar dat mocht de pret niet drukken. De multiplayer was gewoon weer genieten, ondanks minder fraaie zaken als de beruchte Death Streaks (Martyrdom…). Modern Warfare 3 was enkele jaren later wat minder sterk over de hele linie, maar toch van genoeg kwaliteit om de addictie in stand te houden.

Toen doofde het vlammetje wat meer. Voor de release van Call of Duty: Ghosts was er even een moment van zwakte. Het bleek voor de franchise eveneens een inzinking te zijn. Vele Call of Duty’s volgden nog, maar die werden allen niet zo intens beleefd als de Modern Warfare-trilogie. Het leek over en uit. De bijeenkomsten van de Anonieme Modern Warfare Junkies leek zijn vruchten af te werpen. Was ik genezen?

Snacks

Eerst waren er geruchten. Toen nog meer geruchten. Zou het dan toch? Het wachten werd ongeduldiger, totdat de bevestiging kwam. Eind 2019 wordt de nieuwe Call of Duty weer Modern Warfare. High van enthousiasme werd de reveal trailer keer op keer bekeken. Terug naar waar het allemaal begon, maar dan met een visie en gameplay anno 2019. Inclusief een singleplayer campaign, die we onlangs nog jammerlijk moesten missen. De tijd zal het leren of de verhaallijn echt zo indrukwekkend en controversieel zal zijn als Infinity Ward belooft.

De recente beta test belooft in elk geval qua multiplayer weer veel vermaak. Korte snacks zijn er in de vorm van 2-vs-2 Gunfight. Kleine mappen, de snelste en behendigste wint. Vaak al binnen een halve minuut. Uiteraard zijn er ook weer volop grotere spelmodi aanwezig. Naast bekende modi en varianten daarop, kunnen we ook de massale actie opzoeken met Ground War. Grote mappen, heel veel spelers, voertuigen en veel objectives. Zouden misschien wat fans van concullega Battlefield de sprong durven te wagen? Met toffe features als cross-play, killstreaks en het uitgebreid customizen van je wapens met Gunsmith is er op papier genoeg lekkers voor de liefhebber.

Tik-tok, tik-tok

De klok tikt langzaam verder. Té langzaam voor deze junk, al is het slechts een kwestie van dagen. Dagen die gevuld worden met het herbeleven van de beta, dankzij gameplay clips op YouTube en Twitch. Proberen om de layouts van de eerste mappen nog wat meer te onthouden. Kijken of iemand al strategische punten heeft ontdekt. Ondertussen wachtend op het moment dat het startschot klinkt. Dat de eerste loadouts en killstreaks naar mijn hand worden gezet en Captain Price een staande ovatie krijgt. Ongeduldig tel ik de uren af tot vrijdag. Tik-tok… tik-tok…

On your feet soldier! We… are… leaving!

 1.   
  Anoniem-1984914699's avatar

  Heel herkenbaar. Die oude trilogie was echt bruut en nu weer hype hype voor de nieuwe 🙂

 2.   
  mmx's avatar

  Maak je niet druk je bent gewoon een gamer die helemaal maf is van Cod m.w. .jij bent niet de enigste ik kijk ook uit naar 25-10-2019. De dag van de waarheid word vast tof.

 3.   
  Anoniem-1309766358's avatar

  Mooi verhaal. Ik kijk ook al weken streams. Je kunt echt voordeel hebben als je de mappen goed kent.

 4.   
  Anoniem-1775017428's avatar

  Ik heb dit ook maar dan met Minecraft en Fortnite, zijn wss wel iets meer hardcore games. Cod is best casual.

 5.   
  mmx's avatar

  Zo net Gears5 uitgespeeld. Kan ik straks weer fris aan de slag met CoD zijn weer fijne tijden. Ik wil nog even opmerken dat ik dit commentaar echt heel erg leuk vind om te lezen . Compliment voor de auteur.

 6.   
  Anoniem-1109356342's avatar

  Erg benieuwd of deze Modern Warfare mijn interesse in Call of Duty sinds Black Ops 2 weer opnieuw kan laten opleven.

 7.   
  Moodey's avatar

  @Anoniem-1775017428:
  Precies, de echte original gamers zitten allemaal in Fortnite en Minecraft.

 8.   
  Petor's avatar

  @Moodey: 🙂

 9.   
  ChielB's avatar

  @mmx: Dank je! 🙂

 10.   
  mmx's avatar

  @ChielB: Graag gedaan dit artikel doet GN goed.

 11.   
  Anoniem-918171445's avatar

  @Moodey:
  Waarschijnlijk wel, tenminste…die gene die na 2004 geboren zijn….