Gamersnet.nl

PlayStation 5 komt eind volgend jaar op de markt

Na veel speculatie en geruchten is er eindelijk een officieel bericht van Sony zelf over de nieuwe PlayStation. Ook wordt er een release-window gegeven.

De nieuwste editie in de PlayStation-serie heet, heel schokkend, de PlayStation 5. Dit maakt Jim Ryan bekend via een blog post. Een definitieve datum waarop de nieuwe console wordt uitgebracht is nog niet gegeven, maar wel weten we inmiddels dat deze voor kerst 2020 onder je kerstboom kan liggen.

Tevens wordt de nieuwe controller voor de PlayStation 5 uitgelicht in de post. De controller heeft officieel nog geen naam, maar dat mag de pret niet drukken. Als we Jim Ryan mogen geloven is er veel nadruk gelegd op aanraking en het gevoel van de controller.

“With haptics, you truly feel a broader range of feedback, so crashing into a wall in a race car feels much different than making a tackle on the football field. You can even get a sense for a variety of textures when running through fields of grass or plodding through mud.”

We hopen voor jullie allemaal dat de kerstman genoeg centjes in z’n oude sok heeft liggen om ons in 2020 allemaal te voorzien van Sony’s nieuwste creatie. Wij zijn in ieder geval alvast psyched!