Gamersnet.nl

Gerucht: Xbox One zonder schijflezer op komst in 2019

We leven in het digitale tijdperk en ook wij gamers kopen steeds vaker onze spellen digitaal. Volgens een gerucht gaan we volgend jaar zelfs een volgende fase in, namelijk consoles zonder schijflezer. Er zoemen geruchten rond dat Microsoft aan een Xbox One-versie zonder discs werkt.

Volgens website Thurrott moet de nieuwe Xbox One-variant minimaal 100 dollar onder de adviesprijs van de Xbox One S duiken. Dat zou betekenen dat de nieuwe console voor maximaal 199 dollar over de toonbank moet gaan.

Met de nieuwe console zou ook een programma worden ingevoerd waarmee gamers hun fysieke exemplaren bij een deelnemende verkoper kunnen inruilen voor een downloadcode. Het is overigens niet bekend of de nieuwe Xbox bestaande Xbox-bezitters met andere onderscheidende features zal kunnen lokken waardoor een dergelijk programma nodig zou zijn.

Tegelijkertijd zou Microsoft werken aan een herziening van de Xbox One S, die wél een schijflezer zou hebben én ook goedkoper zou moeten zijn dan het huidige aanbod. Waar de schijfloze Xbox One begin 2019 zou moeten verschijnen, komt de nieuwe Xbox One S volgens de geruchten pas later in 2019 in de winkelschappen te liggen.

Tevens weten we dat Microsoft werkt aan een heuse opvolger voor de Xbox One, met Scarlett als codenaam. Volgens analisten zou het bedrijf de nieuwe console sowieso vóór de volgende PlayStation-generatie op de markt willen brengen. Het is niet bekend of Project Scarlett voorzien zal zijn van een schijflezer.