Gamersnet.nl

Bezitters van PS4 Spider-Man krijgen geen PS5 upgrade

Sony strooit met gratis upgrades en updates om met de Smart Delivery service van Microsoft te kunnen concurreren. Spider-Man: Miles Morales voor de PlayStation 4 krijgt wél een upgrade naar de PlayStation 5-versie, maar het origineel uit 2018 krijgt geen gratis upgrade naar de Remaster voor de PlayStation 5.

Als je de Remaster van Spider-Man wilt spelen op de PlayStation 5 moet je Miles Morales: Ultimate Edition (€75) aanschaffen. Hier zit de Remaster bij gebundeld. Hij is verder niet los verkrijgbaar. Als je de PlayStation 4-versie van Spider-Man: Miles Morales hebt en wil upgraden naar de PlayStation 5 Ultimate Edition-versie, dan is dit mogelijk door een bijbetaling. Zie je dit niet zitten? Je kan altijd nog je PlayStation 4 Spider-Man in je PlayStation 5 duwen en gebruik maken van de backwards compatibility. Dan krijg je geen ray tracing en snellere laadtijden, maar hey, het leven is compromissen sluiten heh?

Het is een beetje jammer, maar schijnbaar is een twee jaar oude game toch ‘te oud’ om nog te voorzien van een gratis upgrade naar de Remaster. Een andere tegenslag is het feit dat je save-files van Spider-Man op de PlayStation 4 niet kunnen worden overgezet naar de Remaster op de PlayStation 5.