Bezitters van PS4 Spider-Man krijgen geen PS5 upgrade

Sony strooit met gratis upgrades en updates om met de Smart Delivery service van Microsoft te kunnen concurreren. Spider-Man: Miles Morales voor de PlayStation 4 krijgt wél een upgrade naar de PlayStation 5-versie, maar het origineel uit 2018 krijgt geen gratis upgrade naar de Remaster voor de PlayStation 5.

Als je de Remaster van Spider-Man wilt spelen op de PlayStation 5 moet je Miles Morales: Ultimate Edition (€75) aanschaffen. Hier zit de Remaster bij gebundeld. Hij is verder niet los verkrijgbaar. Als je de PlayStation 4-versie van Spider-Man: Miles Morales hebt en wil upgraden naar de PlayStation 5 Ultimate Edition-versie, dan is dit mogelijk door een bijbetaling. Zie je dit niet zitten? Je kan altijd nog je PlayStation 4 Spider-Man in je PlayStation 5 duwen en gebruik maken van de backwards compatibility. Dan krijg je geen ray tracing en snellere laadtijden, maar hey, het leven is compromissen sluiten heh?

Het is een beetje jammer, maar schijnbaar is een twee jaar oude game toch ‘te oud’ om nog te voorzien van een gratis upgrade naar de Remaster. Een andere tegenslag is het feit dat je save-files van Spider-Man op de PlayStation 4 niet kunnen worden overgezet naar de Remaster op de PlayStation 5.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Vind dit toch erg jammer en ook wel tegenvallen van Sony/Insomniac. Ontzettend veel devs maken de PS5 upgrade gewoon gratis, maar zij moeten er toch weer extra geld voor vragen. Ik snap het ook niet, aangezien Insomniac best vrijgevig was rondom deze game. Geen microtransacties of loothboxes, en ook de outfits waren keer op keer gratis. En werden lang na release nog toegevoegd. Sterker nog met de release van Miles Morales komen er nog 3 outfits bij. Dus deze move vind ik niks voor hen. Maar goed, het is wat het is. Ik zal wellicht de upgrade later aanschaffen. Want de games worden met deze nieuwe gen al prijzig genoeg.

 2.   
  Djobba010's avatar

  Hebberig.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  Typisch Sony.

  Had je bij de PS4 de slogan This is for the Remakes, heb je nu This is for the Remakes Part 2 en This is for the Money, de slogan This is fot the Players heeft eigenlijk nooit bestaan.

 4.   
  Papachico's avatar

  Dan maar wachten tot tie 20 euro kost haha. Ben toch nog wel een tijdje zoet met Cyberpunk en AC, hoewel ik moet zeggen dat ik de nieuwe AC best tegen vind vallen als ik de gameplay zie. Miss toch de pre-order cancelen.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het gaat mij toch ach een maar om Miles Morales, deze zal ook voor de ps4 vast niet gratis zijn(Net zoals de andere dlc).
  Ik heb spiderman met alle dlc al uitgespeeld enige tijd geleden, dus heb de ps5 besteld en gisteren Miles Morales gereserveerd.
  Ik heb swtich spel ingeleverd 35 euro voor gekregen, dus Miles Moras voor de ps5 kost mij nog maar 25 euro(Toch mooie prijs als 1ste ps5 spel 😀 ).

 6.   
  Djobba010's avatar

  @Rijstekorrel: lol jouw manier van rekenen.

 7.   
  Colonel_Panic's avatar

  @GamerJaime: Gewoon een PC of Xbox aanschaffen met Gamepass Ultimate, heb je geen last van dure games.

 8.   
  mmx's avatar

  @Rijstekorrel: jij slim man.