Gamersnet.nl

The Wonderful 101: Remastered komt op 22 mei uit

Toen Platinum Games een tijdje geleden een crowdfund-actie begon om de populaire Wii U-game The Wonderful 101 een remaster te geven, werd het doel van 45,000 euro in een mum van tijd behaald. Dat de port er zou gaan komen was daarmee al zeker. Nu zijn ook de releasedatum en prijs bekendgemaakt.

In een statement van de game director van The Wonderful 101 wordt duidelijk gemaakt dat Europa de game op 22 mei kan verwachten. De Verenigde Staten mag op 19 mei al aan de slag met de port. Hideki Kamiya laat weten dat deze port ‘niet zomaar een port is’:

We’ve tuned the controls for each new platform and made several adjustments that should make it easier to grasp and play. On top of that, we’ve improved the image quality and frame rate to suit modern hardware. On the whole, I’d say The Wonderful 101: Remastered is the definitive edition of the game

De game zal 40 dollar kosten. Waarschijnlijk is dat de Europese prijs dus 40 eurootjes is. De game komt naar pc, PlayStation 4 en de Nintendo Switch.

Ondanks het feit dat het doel al ruimschoots behaald is wordt er nog steeds gul gegeven aan het Kickstarter-project. Met nog acht dagen te gaan staat de teller al op 1,6 miljoen euro. Ben jij ook zo enthousiast over deze port als de backers van het project? Laat het weten in de comments!