Gamersnet.nl

Nieuwe Xbox, Project Scarlett, verschijnt eind 2020; Halo: Infinite ook

Er gaan al lange tijd geruchten over Project Scarlett, wat de codenaam is voor de volgende Xbox-generatie. Op de E3-persconferentie van Microsoft werd er eindelijk een tipje van de sluier gelicht. De informatie werd natuurlijk doorspekt met termen als most immersive console experience ever, maar er zijn wel degelijk wat details genoemd wat betreft de hardware.

Zo weten we nu dat Microsoft opnieuw voor AMD heeft gekozen om de hardware te ontwerpen: de Zen 2-architectuur wordt gebruikt om de grafische pracht op je beeldscherm te toveren. Dit is niet te verwarren met de Ryzen 2-hardware die nu op de pc-markt verkrijgbaar is: die is nog gebaseerd op Zen 1. Zen 2 belooft flink wat verbeteringen ten opzichte van die architectuur.

Ook heeft de volgende Xbox, net als de volgende PlayStation, een SSD die ervoor moet zorgen voor lage tot zelfs geen laadtijden. Deze SSD-schijf schijnt zelfs zó snel te zijn dat hij gebruikt kan worden om het RAM-geheugen aan te vullen.

Wat grafische kracht betreft zou de volgende Xbox real-time raytracing ondersteunen, zoals ook de nieuwste RTX-kaarten van NVIDIA dat doen.

Met deze technologie moet de volgende Xbox framerates kunnen leveren tot 120 fps. Vermoedelijk zal dit niet in combinatie met de ray-tracing gebeuren, maar ontwikkelaars lijken erg tevreden met het nieuwe apparaat.

Daarnaast weten we één titel die tegelijkertijd verschijnt met Project Scarlett, namelijk Halo: Infinite. De release window is ook bekendgemaakt: zowel Project Scarlett als Halo: Infinite verschijnt eind 2020.