Gamersnet.nl

Sonic-film uitgesteld naar begin 2020 om karakter “juist” te krijgen

Van een poster naar de trailer, tot aan paniekerende aanpassing; de verfilming van onze blauwe egel genaamd “Sonic The Hedgehog” is zonder twijfel een van de grootste memes van het jaar. Het internet lachte de recent onthulde animatie-Sonic kostelijk uit en dat dreef het productieteam tot bedenking. Het omstreden ontwerp van het game-karakter moest op de schop, blijkbaar zo ingrijpend dat een uitstel voor de film alsnog ingepland moest worden.

Sonic The Hedgehog had oorspronkelijk aanstaande november nog in de bioscopen moeten draaien, maar regisseur Jeff Fowler moest noodgedwongen de handrem op het project gooien; de film verschijnt nu op 14 februari 2020. Middels een bijzonder positief gestemde persoonlijke tweet werd dat betreurenswaardige nieuws naar buiten gebracht:

Vooral de hashtag “No VFX Artists were harmed in the Making of this Movie” voelt als een portie spinning in de juiste richting. Toen eerder deze maand het complete herontwerp van Sonic relatief laat in productie nog werd aangekondigd, vreesden sceptici al voor de vele overuren die animatie-medewerkers van Paramount Pictures en SEGA zouden moeten klokken om gemaakte fouten recht te zetten. Dat blijkt nu mee te vallen; de film wordt simpelweg met een paar maanden uitgesteld, hoogstwaarschijnlijk om hen juist van meer flexibiliteit te voorzien.

Ook is interessant hoe op de Twitter-afbeelding zelf een hand van Sonic te zien is. En jawel, hier wordt daadwerkelijk gehint naar één van de mogelijke reworks waar animators nu mee bezig zijn: Sonics iconische handschoenen. Die waren in de oorspronkelijke trailer vervangen met harige witte mensenhanden. Voorziet de film straks in een Sonic die meer op het oorspronkelijke game-karakter zal lijken? Het lijkt erop van wel…