Gamersnet.nl

De klassieker XIII krijgt een remake eind dit jaar

Uit het niets is er een aankondiging verschenen voor een game, die voor veel mensen als een verrassing is gekomen. De game XIII (uitgesproken als Thirteen) uit 2003 krijgt een remake en deze verschijnt eind dit jaar.

Deze titel zal bij de jongere gamers onder ons niet zo snel een belletje doen rinkelen, maar XIII is een first person shooter gebaseerd op een reeks Belgische stripboeken en wordt gezien als een cultklassieker. XIII gaat over een man met dezelfde naam als de game en hij lijdt aan geheugenverlies. Hij heeft geen idee wat er allemaal is gebeurd, maar komt er al snel achter dat hij wordt gezien als verdachte van de moord op de president van de Verenigde Staten.

Het origineel die op de PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox en pc, is zestien jaar geleden prima ontvangen en heeft sindsdien een flinke fanbase. De game is gemaakt door Ubisoft Paris, al heeft Ubisoft niets met de remake te maken. Ontwikkelaar Playmagic en uitgever Microids gaan een poging wagen om deze klassieker nieuwe leven in te blazen. In november moet de remake van XIII verschijnen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.