De klassieker XIII krijgt een remake eind dit jaar

Uit het niets is er een aankondiging verschenen voor een game, die voor veel mensen als een verrassing is gekomen. De game XIII (uitgesproken als Thirteen) uit 2003 krijgt een remake en deze verschijnt eind dit jaar.

Deze titel zal bij de jongere gamers onder ons niet zo snel een belletje doen rinkelen, maar XIII is een first person shooter gebaseerd op een reeks Belgische stripboeken en wordt gezien als een cultklassieker. XIII gaat over een man met dezelfde naam als de game en hij lijdt aan geheugenverlies. Hij heeft geen idee wat er allemaal is gebeurd, maar komt er al snel achter dat hij wordt gezien als verdachte van de moord op de president van de Verenigde Staten.

Het origineel die op de PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox en pc, is zestien jaar geleden prima ontvangen en heeft sindsdien een flinke fanbase. De game is gemaakt door Ubisoft Paris, al heeft Ubisoft niets met de remake te maken. Ontwikkelaar Playmagic en uitgever Microids gaan een poging wagen om deze klassieker nieuwe leven in te blazen. In november moet de remake van XIII verschijnen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Was toen ‘okay’ vanwege de vernieuwde grafische stijl. Kan het mij nog goed herinneren, maar de gameplay is echt hopeloos verouderd, de gunplay was niet om over naar huis te schrijven en het verhaal was enkel echt leuk als je het achtergrond verhaal van de strips kende.

  Deze sla ik over.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik vond het toen erg goed en deze juich ik toe was een goede game

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Man, wat heb ik deze game veel gespeeld. Dit was mijn go-to multiplayer shooter op de GameCube. Maar ja, ben inderdaad ook wel benieuwd of die gameplay de tand des tijds heeft doorstaan. Lijkt me sterk.

  Hopelijk polsen ze aan de hand van deze remake een beetje of er meer heil inzit. De game eindigt immers ook een aardige cliffhanger, en die is na +15 jaar nog steeds niet echt eervol afgedaan.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: haha idd tom dit was een knaller van een game was dit niet de introductie van de cel shading fps genre

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Herinner me hier bijna niks meer van, lijkt me leuk om na zo’n lange tijd weer eens op te pakken

 6.   
  JustB's avatar

  Grijs gespeeld deze game en vooral multiplayer co-op! Toevallig laatst op de originele Xbox de singeplayer nog eens doorgespeeld, erg tof!

 7.   
  DB Ries's avatar

  Toen gespeeld. De strips waren heel goed. Grafisch heerlijk. Stoorde me wel dat alle boeven er hetzelfde uitzagen.

 8.   
  Xtremie's avatar

  Wauw, wat was ik destijds gek op dit spel. Deze ga ik zeker weten halen! Hyped!