Gamersnet.nl

Ook Razer mengt zich in monitorwereld met Razer Raptor

CES 2019 is in volle gang, zo mag blijken uit de vele aankondigingen op het gebied van hardware en technologie. En net als elk jaar is het Taiwanees-Amerikaanse gaming-merk Razer weer van de partij, met wederom een ongebruikelijke aankondiging die waarschijnlijk lang niet iedereen aan zag komen. Jawel, met ingang van 2019 stapt Razer ook in de markt van gaming monitoren.

De Razer Raptor wordt Razers eerste volledig eigen beeldscherm; een 27″ IPS-paneel à 2560 x 1440 pixels (WQHD), dat de competitieve verversingsnelheid van 144 Hertz én kleurbereik volgens HDR400-standaard belooft (10 bits kleurdiepte met 420 nits piekverlichting).

Wat de Raptor onderscheidt van andere monitoren in hetzelfde specificatiesegment, is zonder meer de vormgeving van het geheel. Niet alleen vinden we de welbekende Razer Chroma RGB-verlichting in de voet van het beeldscherm, ook het standaard en achterpaneel zijn vrij uniek. Deze gebruikt namelijk een fusie van metaal met stof, ook om het kabelmanagement tegemoet te komen.

Een deel van de kabels lijkt namelijk al “aangesloten” geïntegreerd te zijn in de voet van het hele apparaat. Hierdoor zou het, volgens Razer, makkelijker moeten worden apparaten aan te sluiten en door te snoeren, vandaar ook dat tweemaal een USB 3.0 Type A passthrough aanwezig is, alsmede een USB-C aansluitingen die DisplayPort 1.4 ondersteunt in Alt-mode.

Een (lokale) releasedatum en prijspunt voor de Razer Raptor blijft nog uit. Wel biedt Razer geïnteresseerde verdere informatie aan op de officiële Razer Raptor webpagina, met daarbij ook de mogelijkheid je alvast op te geven voor een notificatie, zodra het product jouw gekozen land aandoet.