Gamersnet.nl

Tony Hawk skatet terug naar game-industrie; blijkt gratis mobiele game

Met een kortstondig moment vol hoop van duizenden gamers wist Tony Hawk afgelopen week een nieuwe game te onthullen; Tony Hawk’s Skate Jam. Een skateboardspel met bekende controls en haast nostalgisch scoresysteem, maar alsnog niet helemaal waar iedereen op zat te wachten. Skate Jam is namelijk geen volwaardige titel à la Underground of American Wasteland, maar een gratis te spelen spel voor iOS- en Android-apparaten.

De game werd, relatief low-key aangekondigd middels een bericht van Birdman op Twitter. Aldaar werd de onthulling van het spel wel meteen voorzien van wat kekke beelden van Tony in de halfpipe én daadwerkelijke gameplay, maar of we daar nu meteen warm voor moeten lopen…

Tony Hawk’s Skate Jam is hiermee wel uit de doeken gedaan, maar helaas nog niet te downloaden op Android. De tweet vermeldt een aanstaande komst naar Google Play, waar alvast voorregistratie voor de app ingevuld kan worden.

De mobiele game wordt gemaakt door het Amerikaanse ontwikkelbedrijf Maple Media die, naast een handvol productie applicaties, eerder al meerdere snow- en skateboardspellen op Android produceerde. Gezamenlijk behaalden die titels al meerdere miljoenen downloads, en werden die steevast positief ontvangen op hun respectievelijke Google Play-pagina’s.

Wat jij? Is de koning wedergekeerd, of is dit stiekem niet helemaal waar we op hopen als we denken aan de terugkeer van Hawk?