Gamersnet.nl

Rockstar Nederland vervult laatste wens zieke gamer en toont Red Dead Redemption 2

Als eigenaar van Gamersnet sta je niet vaak stil bij de vele mensen die ons volgen via onze website en sociale media. Toch schuilt achter elke nickname en achter ieder profiel een echt leven met een echt verhaal. Soms zijn deze verhalen zo heftig dat je er niet alleen stil van wordt, maar ook trots. Trots dat iemand iets met ons wil delen wat klein lijkt, maar groots is in gebaar.

Stil werden we toen Jurian ons benaderde via onze Facebook-pagina. Hij lijdt aan Neurofibromatose type 2, een erfelijke ziekte waar in Nederland ongeveer 400 mensen aan lijden. Hij is klaar met vechten en zit in de laatste fase van zijn leven. Als groot fan van Red Dead Redemption 2 wilde hij heel graag de game nog kunnen zien en spelen. Daarop besloot zijn vader Harm contact op te nemen met Rockstar.

Jurian vertelt:

“Helaas zit ik in de laatste weken van mijn leven. Ik ben uitbehandeld. Sinds 2004 vecht ik tegen een chronische zeldzame ziekte genaamd Neurofibromatose Type 2. Waar er vele “goedaardige” tumoren in mijn lichaam groeien. Lang heb ik het overleefd, maar ik heb er nu genoeg van.

Aangezien ik in spanning af te wachten zat op Red Dead Redemption 2, ging mijn vader in contact met de uitgever, of ze een exemplaar eerder hadden als uitzondering. Rockstar Nederland wou het graag geven maar dat mochten ze niet, dus hadden ze contact met het hoofdkantoor, die al snel iets moois voor mij regelde. Er kwamen eind die week twee werknemers van Rockstar Nederland bij mij thuis, die mij een privé-demonstratie gaven van de game. Na een middagje spelen namen ze de game helaas weer mee.

Aangezien ik laatst een artikel las over een vergelijkbaar geval met Nintendo, wilde ik dit u vertellen. Aangezien Rockstar ook iets moois gedaan heeft.”

Binnen elk bedrijf, hoe groot of klein dan ook, werken mooie mensen die dit soort dingen mogelijk maken en we zijn er trots op dat Jurian dit met ons wilde delen en dat Rockstar dit mogelijk heeft gemaakt.

We wensen Jurian en zijn familie alle sterkte de komende tijd en nog zoveel mogelijk mooie momenten.

Zowel Rockstar als de familie van Jurian hebben bovenstaand bericht bevestigd.