Gamersnet.nl

NVIDIA zendt #BeForTheGame livestream uit; onthulling RTX 2080 nadert

Het is 20 augustus en dat is uiteraard dé datum die al volop geteased werd met betrekking tot hints voor nieuwe NVIDIA-videokaarten. In een voorafgaande promotievideo was meerdere malen de datum van “20-8” te vinden, alsmede verwijzingen naar “2080” als becijfering van de nieuwe reeks videokaarten van GeForce, niet het eerder verwachte “GTX 1180” en soortgelijken.

NVIDIA lijkt het grote nieuws uit de doeken te willen doen middels een livestream (op onder andere Twitch). Deze uitzending telt af naar iets over 18:00 vanavond; hoogstwaarschijnlijk de aanvang van de grote onthulling.

Op Gamescom zou NVIDIA, na de livestream, nog meer over de elfde generatie videokaarten uit de doeken doen. Deze trapt morgen alweer af, maar in welke hoedanigheid de chipfabrikant aanwezig zal zijn, is nog even een mysterie.

In de eerdere promotievideo werd, naast het getal 2080, ook gehint naar de term RTX als nieuwe productlijn. Een directe afwijking van de gebruikelijke GeForce GTX-lijn, maar mogelijk is dat hoe de nieuwe Turing GPU’s zich zullen laten duiden.

Wat hoop of verwacht jij te zien van een nieuwe generatie videokaarten? De komende uren mogen zich vullen in speculatie, maar vanavond weten we dan eindelijk wat NVIDIA precies wil doen met de toekomst van grafische processoren.