Gamersnet.nl

Waarom zijn ondertitels in games vaak zo bagger?

Terug van weggeweest; onze Lunchtip-rubriek! Doordeweeks fleuren we dagelijkse je lunchpauze op met interessante content rondom de game-cultuur, met de hand geselecteerd door de redactie. En deze mooie maandag trappen we meteen af met een interessant stukje analyse van een misschien ondergewaardeerd element in games: ondertitels.

Videoproducent en YouTuber Mark Brown, vooral bekend van Game Makers Toolkit, ontleedt in een nieuwe reeks video’s verschillende aspecten van games gericht op gamers met beperkingen. Zo hebben dove en slechthorende gamers enorm veel baat bij goede ondertitels, maar blijken deze in het gros van de games amper behulpzaam.

Waar gaan veel ontwikkelaars de mist in met hun ondertiteling? En, nog belangrijker, hoe zou het beter kunnen? Deze video stelt de vuistregels en voorbeelden helder voor:

De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer! 🍞