Gamersnet.nl

Gamescom organiseert ook dit jaar politieke ‘Battle Royale’

Hoe maak je Duitse jongeren nog een beetje warm voor de stroeve politiek van vandaag de dag? De organisatie van Gamescom denkt daarvoor de succesformule gevonden te hebben. Net als vorig jaar gooit de grootste Europese gamebeurs wederom een politiek debatforum op, zij het dan ditmaal onder de noemer “Debatt(l) Royale”, om mooi in te spelen op de Battle Royale-trends van het afgelopen jaar.

Het concept van Debattle Royale blijft, ondanks de iets hippere naam, relatief onveranderd van vorig jaar. Een aantal afgezanten van verschillende Duitse politieke partijen komt bijeen, krijgt vanuit het gamende publiek vragen opgeworpen en de hele show wordt gemodereerd door bekende YouTube-helden, waaronder dit jaar Peter “PietSmiet” Smiet en Lisa Sophie Laurent.


Debattle Royale zal dit jaar plaatsvinden op 22 augustus, als onderdeel van het zogenaamde Gamescom Congress. Geïnteresseerde gamers kunnen daar nu al kaarten voor winnen, door bijvoorbeeld op Twitter al interessante stellingen en politieke kwesties aan te dragen voor het aanstormende debat.

Naast de fysieke aanwezigheid, wordt het royale debat uiteraard ook live uitgezonden en opgenomen, waarvan akte zal volgen op de officiële Gamescom website. Meer over de woordenstrijd en wie er zoal aanwezig zal zijn, is te vinden op de bijbehorende Debatt(l)e Royale webpagina.

Wat jij? Een goede manier om jongeren wat meer te betrekken bij de politiek, of kan het staatsorgaan zich beter weghouden van de game-gerichte beursvloeren?