Gamersnet.nl

Directe ban voor grof taalgebruik in Rainbow Six Siege

Sinds een paar dagen wordt grof taalgebruik in de text chat van Rainbow Six Siege hard aangepakt. Spelers die kwetsende, racistische of andere lompe woorden gebruiken in de chat kunnen een directe ban krijgen.

Op Twitter laten zowel voor- als tegenstanders van deze maatregel duidelijk van zich horen. Zo was een speler nogal boos dat hij een ban kreeg voor het typen van het woord “nibba”. Volgens het ban-systeem van de game ligt dit echter dicht genoeg tegen het scheldwoord “nigga” aan. De speler kreeg dan ook direct een ban, al was dit slechts een ban voor 30 minuten. Het officiële Twitter-account van Rainbow Six Siege was duidelijk tevreden over dit optreden door de game:

Er zijn ook genoeg voorstanders van deze maatregel die zich online laten horen. Zij vinden het systeem helemaal niet te streng en vinden het juist goed dat er stevig wordt opgetreden tegen het lompe chatgedrag van sommige medespelers.

Volgens de officiële gedragsregels wordt er opgetreden tegen onder andere bedreigend, kwetsend, racistisch en sexistisch taalgebruik. Een eerste ban duurt 30 minuten. Bij een tweede of derde straf is de ban twee uur lang. Ga je na een derde overtreding nogmaals in de fout, dan zal je gedrag door het team van Rainbow Six Siege worden onderzocht. Afhankelijk van wat zij vinden, kan er dan besloten worden om een permanente ban uit te delen.

Dankzij dergelijk handelen wil Ubisoft ervoor zorgen dat de rotte appels snel verwijderd worden uit de community, zodat het spel altijd voor iedereen leuk blijft om te spelen. Hoewel een nieuwe Rainbow Six Siege voorlopig niet komt doet de game het nog steeds heel goed. Zo telt de community inmiddels 35 miljoen spelers.