Gamersnet.nl

Pokémon GO krijgt deze week ruilfunctionaliteit

Nog altijd gaat Pokémon GO als een trein en er blijven nieuwe features toegevoegd worden aan het mobiele spelletje. Eerder dit jaar kregen we eindelijk een quest-systeem en later deze week is het tijd voor weer een nieuwe functie: het ruilen van Pokémon.

Ontwikkelaar Niantic voegt een vriendenlijst toe aan Pokémon GO en met de mensen in die lijst kun je je Pokémon uitwisselen. Om te kunnen ruilen, moet je wel in de buurt zijn van de betreffende persoon. Als je daadwerkelijk een Pokémon naar een van je vrienden stuurt, krijg je daarmee een Candy voor die soort. Als de Pokémon die worden geruild, zijn gevangen op locaties die ver uit elkaar liggen, wordt de beloning voor het ruilen zelfs groter.

Elke keer dat je met iemand ruilt, gaat je Friendship Level met die persoon omhoog, wat van invloed is op het ruilen. Het uitwisselen van Pokémon kost namelijk behoorlijk wat Stardust, maar die hoeveelheid wordt minder naarmate je Friendship-waarde hoger wordt.

Naast de beperking die de Stardust-prijs met zich meebrengt, is er nog een restrictie op het ruilsysteem: speciale Pokémon dienen te worden geruild via een zogeheten Special Trade. Deze kun je maar één keer per dag doen en alleen met mensen waarmee je een bepaald Friendship Level hebt bereikt. Special Trades kosten bovendien significant meer Startdust dan normale ruiltransacties.


Tot slot maakt Niantic bekend dat je in principe elke Pokémon met vrienden kunt ruilen, met uitzondering van mythische Pokémon zoals de recent geïntroduceerde Mew. Verder kun je elk digitaal wezen in je telefoon naar vrienden sturen.

Overigens is ruilen niet de enige functie van het Friendship-systeem: Pokéstops en Gyms kunnen ook cadeautjes droppen, die je vervolgens naar je vrienden kunt sturen. De pakketjes bevatten ‘nuttige items’ (wat dat ook moge betekenen) en mogelijk zelfs een ei waarin een Alolan Pokémon te vinden is, zoals Alolan Geodude.

Het is nog niet bekend wanneer de ruilfunctionaliteit wordt ingevoerd, maar verwachting is dat dit donderdagavond gaat gebeuren.