Gamersnet.nl

Sony bevestigt PlayStation 5 die volgens het bedrijf pas over 3 jaar lanceert

Sony Interactive Entertainment heeft de opvolger van de PlayStation 4, logischerwijs de PlayStation 5, bevestigd. We hoeven de nieuwe console echter pas over drie jaar te verwachten, zo stelt Tsuyoshi ‘John’ Kodera, de CEO van Sony. Dat terwijl gisteren bekend werd dat de PlayStation 4 de laatste fase van zijn cyclus betreedt. Hij zegt dat het bedrijf afstapt van de traditionele consolecyclus en de komende drie jaar nog gebruikt om zich voor te bereiden op de nieuwe generatie consoles.

We will use the next three years to prepare the next step, to crouch down so that we can jump higher in the future. We need to depart from the traditional way of looking at the console life cycle. We’re no longer in a time when you can think just about the console or just about the network like they’re two different things.
Kodera hield een interview met onder andere The Wall Street Journal, waarin hij verschillende details uit de doeken deed. Sony geeft de PlayStation 4 een langere cyclus mee, waardoor de spelcomputer langer meegaat dan bijvoorbeeld de PlayStation 2 en 3. Door de komst van de PS4 Pro is dit mogelijk gemaakt en zodoende kan Sony de nieuwe mogelijkheden van netwerk services beter uitpluizen. Het gaat volgens hem niet alleen om de nieuwe hardware, maar ook de services eromheen die met elkaar verbonden zijn.
We need a broader perspective than that because so many things are now connected via the internet.
Daarnaast is Sony volgens Kodera aan het onderzoeken hoe de mobiliteit binnen PlayStation verbeterd kan worden. De consoles van het bedrijf zijn voornamelijk apparaten die je in huis neerzet en gebruikt. Natuurlijk had Sony de PlayStation Portable en de PlayStation Vita, waar de Vita geen succes is gebleken. Echter, het Japanse bedrijf wil de beperking van één apparaat omzeilen en dan kijken we stiekem naar het mobiele systeem dat de Nintendo Switch hanteert.
SIE head Kodera told analysts and investors that the period until March 2021 would be when PlayStation to “crouch down once” to grow further in the future.
Het gaat nog wel een tijd duren voordat we de PlayStation 5 in huis mogen halen, want Kodera bevestigt de komst van de console voor over ongeveer drie jaar, dus in 2021. De inhoud, het uiterlijk en andere aspecten van het apparaat zijn uiteraard nog niet bekend.

We kunnen speculeren wat we willen, maar voorlopig zullen we nog niets concreets horen over de opvolger van de PlayStation 4.