Gamersnet.nl

Nintendo maakt tarieven en meer informatie van Nintendo Switch Online bekend

Het heeft wat wikken en wegen gekost, maar Nintendo komt nu dan toch over de brug met vastere details rondom de online-diensten van de Nintendo Switch. Op de officiële website prijken nu prijzen en plannen. In september dient Nintendo Switch Online daadwerkelijk het net op te gaan.

De online service van Nintendo Switch dient te lanceren met verbinding tot online spellen exclusieve ledenkortingen, een twintigtal NES-klassiekers die kosteloos te spelen zijn en een cloud-opslag van je Switch-games. Daarbij komt ook de mogelijkheid bepaalde online features aan te sturen of aan te passen met een speciale app op je smartphone.


Met deze details gaf Nintendo ook de officiële (lokale) prijzen voor de dienst. Nintendo Switch Online heb je voor twee tientjes een jaar lang; een familie-abonnement (voor maximaal acht afzonderlijke accounts) voor dezelfde kost dan 34,99 euro.

Het betaalde online netwerk dient in september te lanceren. Switch-spelers die tegen die tijd nog niet betalen, kunnen dan uitgesloten worden van bijvoorbeeld online verbindingen in Splatoon 2 of Mario Kart 8 Deluxe. Het delen van screenshots, vormen van vrienden en binnenhalen van games blijft uiteraard wél altijd mogelijk.

Meer informatie (waaronder een uitgebreide lijst aan vraag-antwoord) vind je op de officiële website van Nintendo Switch Online.

Zij jij een abonnement op Nintendo Switch Online zitten, of blijf je na september liever offline met je Switch?