Gamersnet.nl

Gamescom groeit dit jaar door tot 201.000 vierkante meter oppervlakte

Ook als ’s werelds grootste game-beurs blijft Gamescom groeien. Met een toename van maar liefst vier procent ten opzichte van voorgaande editie groeit Gamescom 2017 qua oppervlakte naar 201.000 vierkante meter. Dat maakte de organisatie middels een persbericht bekend. En al die game-goedheid is vanaf 22 augustus in volle glorie te beleven in de Koelnmesse te Keulen.

De gewonnen extra ruimte komt vooral door de aanwezigheid van Electronic Arts op Gamescom, die de gehele Hal 1 van de Koelnmesse af zal huren voor zakelijke meetings en persdemonstraties. Dit gebeurde in de voorgaande jaren ook al veelal, zij het dan dat het vaak een halve business-hal betrof. Electronic Arts wil dit jaar blijkbaar groots uitpakken, ongetwijfeld met legio systemen voor exclusieve doch grootschalige potjes Star Wars: Battlefront 2.


Qua consumentenruimte gaat Gamescom er niet bijzonder veel op vooruit. Het aantal hallen wat de Koelnmesse ter verkenning voor de bezoeker vrij zal geven, is immers gelijk gebleven. Uiteraard kan de invulling daarvan wel hevig verbeterd zijn, aangezien tot dusver geen Gamescom compleet was zonder een aantal loze ruimtes op het beursterrein. We noemen de steevast schrale vertoning van de ‘Cosplay Village’ met bijbehorende worstenkraam als boegbeeld van dat verschijnsel.

Gamescom 2017 zal van 22 tot en met 26 augustus plaatsvinden in de Koelnmesse. Dit jaar zal de Duitse game-beurs voor het eerst ingehuldigd worden door bondskanselier Angela Merkel. Naast haar, is natuurlijk ook GamersNET van de partij voor legio previews en interessante coverage. Je weet ons te vinden, later deze zomer…