Gamescom groeit dit jaar door tot 201.000 vierkante meter oppervlakte

Ook als ’s werelds grootste game-beurs blijft Gamescom groeien. Met een toename van maar liefst vier procent ten opzichte van voorgaande editie groeit Gamescom 2017 qua oppervlakte naar 201.000 vierkante meter. Dat maakte de organisatie middels een persbericht bekend. En al die game-goedheid is vanaf 22 augustus in volle glorie te beleven in de Koelnmesse te Keulen.

De gewonnen extra ruimte komt vooral door de aanwezigheid van Electronic Arts op Gamescom, die de gehele Hal 1 van de Koelnmesse af zal huren voor zakelijke meetings en persdemonstraties. Dit gebeurde in de voorgaande jaren ook al veelal, zij het dan dat het vaak een halve business-hal betrof. Electronic Arts wil dit jaar blijkbaar groots uitpakken, ongetwijfeld met legio systemen voor exclusieve doch grootschalige potjes Star Wars: Battlefront 2.


Qua consumentenruimte gaat Gamescom er niet bijzonder veel op vooruit. Het aantal hallen wat de Koelnmesse ter verkenning voor de bezoeker vrij zal geven, is immers gelijk gebleven. Uiteraard kan de invulling daarvan wel hevig verbeterd zijn, aangezien tot dusver geen Gamescom compleet was zonder een aantal loze ruimtes op het beursterrein. We noemen de steevast schrale vertoning van de ‘Cosplay Village’ met bijbehorende worstenkraam als boegbeeld van dat verschijnsel.

Gamescom 2017 zal van 22 tot en met 26 augustus plaatsvinden in de Koelnmesse. Dit jaar zal de Duitse game-beurs voor het eerst ingehuldigd worden door bondskanselier Angela Merkel. Naast haar, is natuurlijk ook GamersNET van de partij voor legio previews en interessante coverage. Je weet ons te vinden, later deze zomer…

 1.   
  mmx's avatar

  Het kan best een succes worden maar ik geef een raad pas op wat je uit tentjes eet !Zelf ga ik daar wel naartoe 🙂

 2.   
  Tom's avatar

  Schroom niet even te zwaaien, mochten je (een van) ons zien lopen/rennen/sjokken. 🙂

 3.   
  Neolite's avatar

  Wanneer zijn de beurzen te groot en gaan we terug naar kleinschalige evenementen? Ik snap dat ze graag zo veel mogelijk publiek willen bereiken op de beurs zelf, alleen ik heb sterk het idee dat dit niet altijd de juiste keuze is.

 4.   
  Tom's avatar

  Laten we niet vergeten dat Gamescom over het algemeen wel goed is geweest in het verdelen van die ruimte. Hoewel de enorm lange Koelnmesse voor het publiek een aardige crawl van A naar B kan zijn, heeft Gamescom ook een handige business area, iets waar E3 nu duidelijk een tekort aan heeft. Door dat onderscheid is er daadwerkelijk een ‘kalm’ stukje beurs voor hen die daar iets aan hebben.

  Aan de andere hand is de chaotische drukte in de consumentenhallen wellicht ook wel weer iets waar de consumenten naar op zoek zijn. De enorme schaal en hoeveelheid aan gamers is een soort bezienswaardigheid op zichzelf. En als je je dag een beetje uitplant, zie je toch een handvol van de games die je wilt zien en vermijd je platgedrukt te worden in de wandelgangen. Al is dat sommige jaren absoluut een soort kunst geweest.