Gamersnet.nl

Atari werkt aan een nieuwe console

Atari, een van de grondleggers van het hedendaagse gamen, werkt aan een nieuw project. De onderstaande, mysterieuze trailer gaat al een week rond op het internet en wijst op een nieuw Atari-product, maar veel mensen dachten dat het een hoax was. Nu heeft echter de CEO van Atari bevestigd dat het bedrijf bezig is met een nieuwe console.

Met de titel van de trailer wordt gesuggereerd dat het nieuwe Atari-product al een aantal jaar in ontwikkeling is. Fred Chesnais, CEO van Atari, weigert echter details los te laten over dit project. Het enige wat hij los wilde laten is dat “het gebaseerd is op pc-technologie”. Wat Atari wil bereiken met deze nieuwe console is ook volstrekt onduidelijk, maar het lijkt onlogisch om de directe strijd aan te gaan met de Xbox One en PlayStation 4. Veel mensen denken dan ook dat Atari wil inspringen op de hype van retro-games.

Voordat Atari in 2013 failliet ging was het een van de grootste bedrijven in de game-industrie en heeft het een aantal iconische producten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Pong en de Atari 2600. Het is heel goed mogelijk dat het Amerikaanse bedrijf met de nieuwe console een reis terug in de tijd wil maken, zoals Nintendo dat heeft gedaan met de Classic Mini. Volgens Chesnais is het ontwerp van het nieuwe product ook nog niet definitief, waardoor we nog even moeten wachten op een officiële onthulling.