Gamersnet.nl

Phil Spencer: PlayStation 4 Pro is concurrent voor Xbox One S, niet de X

De Xbox One X werd tijdens de E3-persconferentie van Microsoft officieel getoond, dus mag het geen verrassing heten dat veel interviews ná de persconferentie over het nieuwe paradepaardje gaan. Eurogamer vroeg Xbox-baas Phil Spencer bijvoorbeeld naar de concurrentiepositie van de Xbox One X ten opzichte van de PlayStation 4 Pro, en de beste man gaf een interessant antwoord.

Volgens Spencer is de PlayStation 4 Pro namelijk eerder een concurrent voor de Xbox One S, in plaats van de X. Hij doet deze uitspraak gebaseerd op de resolutiebeloftes: de PlayStation 4 Pro biedt over het algemeen geen native 4K, waar de Xbox One X dat wél belooft. Spencer zegt dat ontwikkelaars voor de Xbox One X minder moeite hoeven te doen om 4K te bereiken dan ze voor een PS4 Pro-versie moeten doen. Hij is dan ook niet bezorgd over het verschil in richtprijs van 100 dollar.

Wat denken jullie: is native 4K tegenover upscaled 4K inderdaad genoeg om de PlayStation 4 Pro af te schrijven als concurrent voor de Xbox One X? Laat het ons weten in de reacties!