Gamersnet.nl

Overwatch pro wordt uit eSports-team gemieterd na racistische tirade

Een eSports-carrière beëindigen is sneller gedaan dan je denkt. Het kan liggen aan vertraagde reflexen, slechte patches voor je game of, in het geval van Matt “Dellor” Vaughn, aan een gigantisch kort lontje én overdreven gebruiken van het N-woord.

De 28 jaar oude Vaughn was een professioneel Overwatch-speler voor Toronto Esports totdat hij tijdens een openbare livestream doorsloeg. Als de sluipschutter Widowmaker werd hij meermaals neergehaald door een vijandige Widowmaker, wat hem blijkbaar voedde in razernij. Onderstaande video laat zien hoe Dellor tijdens een Ranked Match plots compleet doordraait en bijna een halve minuut enkel het N-woord blijft herhalen, om het later nog te voorzien van een aantal creatieve bijvoeglijk naamwoorden.

LET OP: Onderstaande video is niet alleen rijk aan grof taalgebruik, maar kan ook flink luid worden.


Nadat Dellors enigszins racistische tirade opgeslagen werd en gedeeld met zijn eSports-team, werd besloten dat hij niet meer welkom was in de competitieve kringen. Toronto Esports liet via het officiële blog weten Vaughn op staande voet ontslagen te hebben:
The circumstances of the dismissal relate to an incident where Dellor used abusive and discriminatory racial language while streaming. Toronto Esports is an organization built on inclusivity, and we have always had a zero- tolerance policy for any forms of discrimination.

Immediately upon learning of the incident, the player was interviewed, admitted to the offence, and was notified that his contract with the organization was being terminated.

Aldus Toronto Esports-baas Ryan Pallet, kort na het terugzien van Dellors tirade op stream. Het zero-tolerance beleid wordt in ieder geval gehandhaafd, zo blijkt.

Ook Dellor zelf kwam tot inzien na het terugkijken van zijn eigen flater op stream. De jonge elektronische atleet geeft toe fout te hebben gehandeld en vindt zelf ook dat hij niet meer thuishoort in Toronto Esports, of eSports in het algemeen. Op Twitter gaf Vaughn aan met pensioen te gaan en niet meer terug te keren naar de eSport-wereld:

Wat jij? Een eerlijke afloop voor Dellor en zijn eSports-carrière, of had dit volgens jou volledig anders moeten lopen?