Gamersnet.nl

Xbox Scorpio specificaties onthuld en tegen andere consoles opgemeten

Zoals beloofd: Microsoft heeft meer laten weten over wat er nu precies onder de motorkap van de ‘Project Scorpio’ zit. Deze krachtigere Xbox One-console werd al op E3 onthuld, maar sindsdien is het vrij mysterieus gebleven omtrent de precieze specificaties van het apparaat.

In tegenstelling tot zelf een lijst met hardware-technische componenten naar buiten te brengen, heeft Microsoft ervoor gekozen om de console gewoon over te dragen aan tech-specialisten van Digital Foundry. Zij draaiden legio tests en haalde de console open om te kijken wat er nu in het specifiek veranderd is.

Onderstaande lijst weegt een aantal van de Xbox Scorpio specificaties op tegen andere consoles, zoals de reguliere Xbox One en de PlayStation 4 Pro:


Naast de harde feiten, rept Digital Foundry ook over de hoeveelheid interne aanpassingen die Microsoft heeft uitgevoerd. Zeker zestig verbeteringen zijn doorgevoerd in of rondom de console, wat prestaties zou moeten verbeteren. Denk aan hoogwaardige GPU-koelers en een slim intern ontwerp, maar ook aan software-gebonden probleemoplossing. Door het hele systeem al op te bouwen rondom DirectX 12 kan er bijvoorbeeld gigantisch bespaard worden op belasting op de CPU.

Het volledige verslag van Digital Foundry is hieronder te aanschouwen, in al zijn technologische glorie:


Binnenkort volgt er ongetwijfeld meer nieuws over de Xbox Scorpio. Zo voorspelt een lek in Microsofts marketingbeleid dat het bedrijf ergens in de komende weken de kracht van de console te tonen door onder andere Forza 7 en Red Dead Redemption 2 op 4K te laten draaien.