Gamersnet.nl

PlayStation 4 firmware update 4.0 nu beschikbaar; betere menu’s en HDR voor iedereen

Sony heeft voor de PlayStation 4 een nieuwe firmware update uitgebracht. De update geeft beschikking tot aan aantal nieuwe functies en redesigns zoals het aanmaken van folders, een verbeterd Quick Menu en Main Menu, high dynamic range (HDR) en de mogelijkheid om systeem-gegevens tussen verschillende PlayStation 4’s over te zetten.

Sinds het met deze firmware mogelijk is om folders aan te maken, kun je (eindelijk) games en applicaties beter ordenen. De spelbibliotheek biedt nu meer opties om alles overzichtelijk en op smaak neer te zetten.

Het Quick Menu is met de update makkelijker beschikbaar en beter te optimaliseren. Zo is het bijvoorbeeld niet meer nodig om een game te verlaten eer het menu tevoorschijn komt. Ook beschikt het menuutje over nieuwe opties, zoals een verbeterde muzieksectie waar bijvoorbeeld Spotify te vinden is, zonder de app daarvoor te hoeven openen.

Elke PlayStation 4 met de update beschikt nu ook over high dynamic range (HDR). Dit maakt het dat de beelden voorzien kunnen worden van een veel harder en waarheidsgetrouwer contrast, zij het dat dit alleen werkt op specifieke HDR-televisies. Aanvankelijk werd gedacht dat deze feature enkel beschikbaar zou zijn op de PlayStation 4 Pro.


Het hoofdmenu heeft een nieuw design voor de What’s New en Content Info panelen. Met ingang van deze update is het makkelijker te zien wat er trending is, wat er in de PSN Store te vinden is en wat je vrienden aan het doen zijn.

Het overzetten van systeemgegevens is evenals beschikbaar geworden. Gamers kunnen tussen verschillende systemen hun spellen, gebruikersinformatie en opgeslagen game-data overzetten door middel van een LAN-verbinding.

Tot slot zijn er in de update stream-functies voor de PlayStation 4 Pro verwerkt. Je kunt met een PlayStation 4 Pro tot 1080p-resoluties streamen en met 30 tot 60 frames per seconden streamen op YouTube. Op Twitch daarentegen, ligt het framerate-limiet op 30 fps.