Gamersnet.nl

Free-to-play-game APB: Reloaded nu beschikbaar op Xbox One

Begin dit jaar maakte ontwikkelaar Realtime Worlds bekend dat het werkt aan een PlayStation 4- en Xbox One-versie van APB: Reloaded. Dit weekend dook de game, zonder aankondiging of fanfare, plotseling op in de Xbox Games Store.

Realtime Worlds vraagt mensen om APB: Reloaded te downloaden en te helpen bij het testen ervan. Het gaat namelijk om een soort Early Access-versie die nog niet helemaal bug-vrij is. Dit verklaart mogelijk waarom het spel nog niet beschikbaar is in de PlayStation Store.

De game is free-to-play, maar je kunt wapens, bepantsering, kleding en voertuigen kopen met het betaalmiddel ‘G1C’. Deze punten kun je verdienen, maar het is natuurlijk veel sneller om ze gewoon te kopen.

Uitgever Koch biedt verschillende G1C-bundels aan. Het goedkoopste pakketje bevat 400 G1C en is aan te schaffen voor 4,99 euro. De Store bevat echter ook veel grotere bundels en voor de duurste “microtransactie” moet je maar liefst 199,99 euro ophoesten. In ruil daarvoor krijg je wel 20.800 G1C op je bankrekening bijgeschreven.

APB: Reloaded is exclusief beschikbaar voor Xbox Live Gold-leden. De pc-versie verscheen in 2011 en heeft sindsdien al 5,8 miljoen spelers mogen verwelkomen.