Gamersnet.nl

Razer komt met budgetvriendelijke versies van de BlackWidow-toetsenborden

Mechanische toetsenborden zijn in trek en topmerk Razer doet het, zoals al langer het geval is, bijzonder goed onder grote getale professionals en enthousiastelingen. Zo is Razers BlackWidow een gedegen ‘gaming keyboard’, met Razers kenmerkende eigen switches en bovendien tal van bekroningen voor de verschillende uitvoering. Het probleem was echter dat dit model van origine wel wat aan de dure kant was: de BlackWidow Chroma kent bijvoorbeeld een richtprijs van goede 199,99 euro. Daarom komt Razer nu met de gestripte versie: de BlackWidow X-toetsenborden, met een vriendelijker prijskaartje.


Razer zelft noemt de BlackWidow X het ‘budgetvriendelijke’ alternatief op de grotere broertjes uit de BlackWidow telg. En inderdaad, de prijs is her en der wat schappelijker. Zo is de BlackWidow X Ultimate, de meest basale uitvoering (met blauwe Cherry MX switches), een goede 109,99 euro waard volgens Razers webwinkel. Daartegenover staan wel de BlackWidow X Tournament Edition (tenkey-less) en de BlackWidow X Chroma. Respectievelijk bedragen deze producten alsnog 159,99 en zelfs 189,99 euro. Beiden uiteindelijk een heel tientje goedkoper dan hun originele BlackWidow-gebroeders.

Wat wordt er dan zoal aangepast aan het BlackWidow X-model? Heel simpel: de coverplaat is van het frame afgehaald, waardoor de toetsen wat meer open en bloot komen te liggen. Weliswaar wordt weer de iconische Chroma-verlichting van de plank gehaald bij de twee duurdere modellen, al is deze nu wel wat dimmer ten opzichte van de reguliere BlackWidow Chroma. Verder vervallen de Macro-toetsen van het origineel, alsmede de extra USB- en audio-passthroughs en ook de keuze voor de oranje Razer-switches, waardoor enkel de wat luidere, groene schakelaars (en de blauwe Cherry’s voor de BlackWidow X Ultimate) overblijven.


Klinkt het goed in de oren? Dan ben je vast opgelucht om te horen dat de nieuwe BlackWidow X-modellen vanaf nu al wereldwijd verkrijgbaar zijn. Via Razers officiële webwinkel worden de drie nieuwe toetsenborden al aangeboden.