Razer komt met budgetvriendelijke versies van de BlackWidow-toetsenborden

Mechanische toetsenborden zijn in trek en topmerk Razer doet het, zoals al langer het geval is, bijzonder goed onder grote getale professionals en enthousiastelingen. Zo is Razers BlackWidow een gedegen ‘gaming keyboard’, met Razers kenmerkende eigen switches en bovendien tal van bekroningen voor de verschillende uitvoering. Het probleem was echter dat dit model van origine wel wat aan de dure kant was: de BlackWidow Chroma kent bijvoorbeeld een richtprijs van goede 199,99 euro. Daarom komt Razer nu met de gestripte versie: de BlackWidow X-toetsenborden, met een vriendelijker prijskaartje.


Razer zelft noemt de BlackWidow X het ‘budgetvriendelijke’ alternatief op de grotere broertjes uit de BlackWidow telg. En inderdaad, de prijs is her en der wat schappelijker. Zo is de BlackWidow X Ultimate, de meest basale uitvoering (met blauwe Cherry MX switches), een goede 109,99 euro waard volgens Razers webwinkel. Daartegenover staan wel de BlackWidow X Tournament Edition (tenkey-less) en de BlackWidow X Chroma. Respectievelijk bedragen deze producten alsnog 159,99 en zelfs 189,99 euro. Beiden uiteindelijk een heel tientje goedkoper dan hun originele BlackWidow-gebroeders.

Wat wordt er dan zoal aangepast aan het BlackWidow X-model? Heel simpel: de coverplaat is van het frame afgehaald, waardoor de toetsen wat meer open en bloot komen te liggen. Weliswaar wordt weer de iconische Chroma-verlichting van de plank gehaald bij de twee duurdere modellen, al is deze nu wel wat dimmer ten opzichte van de reguliere BlackWidow Chroma. Verder vervallen de Macro-toetsen van het origineel, alsmede de extra USB- en audio-passthroughs en ook de keuze voor de oranje Razer-switches, waardoor enkel de wat luidere, groene schakelaars (en de blauwe Cherry’s voor de BlackWidow X Ultimate) overblijven.


Klinkt het goed in de oren? Dan ben je vast opgelucht om te horen dat de nieuwe BlackWidow X-modellen vanaf nu al wereldwijd verkrijgbaar zijn. Via Razers officiële webwinkel worden de drie nieuwe toetsenborden al aangeboden.

  1.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Wow, van erg duur naar duur.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    _BeefCake99_ schreef, "Wow, van erg duur naar duur."

    Tja, mechanische toetsenborden zijn nou eenmaal duurder: grotere kwaliteit gaat gepaard met hogere prijzen. 110 euro is echt geen uitzondering voor een mechanisch toetsenbord.

  3.   
    madda's avatar

    ziet er mooi uit, maar ik gebruik meestal gewoon de toetsen op mijn laptop 😛 🙄

  4.   
    NietNickMeneer's avatar

    Leuke optie maar alsnog best duur voor een toetsenbord. Niet dat er heel veel goedkopere mechanische toetsenborden zijn

  5.   
    Tom's avatar

    Er zijn wel degelijk een stuk goedkopere toetsenborden met mechanische switches. Razer zit echter in het topsegment door de prestige van het merk, het fabriceren van hun eigen switches en de afwerking in de vorm van die Chroma-verlichting.

    Als je kijkt naar merken als bijvoorbeeld CM Storm of Corsair, zie je dat je ook mechanische toetsenborden kan krijgen voor een iets schappelijkere prijs. Al spitsen die zich iets minder op het maken van een lichtshow op je bureaublad.

  6.   
    GBA43's avatar

    Tom schreef, "Er zijn wel degelijk een stuk goedkopere toetsenborden met mechanische switches. Razer zit echter in het topsegment door de prestige van het merk, het fabriceren van hun eigen switches en de afwerking in de vorm van die Chroma-verlichting.
    Als je kijkt naar merken als bijvoorbeeld CM Storm of Corsair, zie je dat je ook mechanische toetsenborden kan krijgen voor een iets schappelijkere prijs. Al spitsen die zich iets minder op het maken van een lichtshow op je bureaublad. "

    De Cherry switches die gebruikt worden op deze reeks Blackwidow toetsenborden zijn naar mijn weten niet van Razer.
    De MX technologie bestaat al jaren en wordt gewoon door Razer gebruikt (Correct me if wrong)
    Het prijs verschil zit hem uiteraard in de RGB Led’s, die al gauw een meerprijs geven van 50.-
    Mocht je dus niet kicken op de led’s dan kan je beter voor de Tournament Edition gaan, dan wel zonder Chroma, de prijs zal rond de 80,- zijn.
    Er komen namelijk meerdere versies uit, maar die staan niet vermeld in dit Artikel.

  7.   
    Tom's avatar

    Razer heeft een eigen kaliber switches: de Razer Green (clicky) en Razer Orange (stealth), geen Cherry’s dus. De meeste BlackWidow-producten gebruiken deze, met uitzonderingen zoals bijvoorbeeld de BlackWidow X Ultimate (Cherry MX Blue).

    Mocht je niet geloven dat ze van Razer zelf zijn, check dan even deze productievideo, waarin Razer laat zien hoe ze gemaakt worden.

    En hoezo vermeldt het artikel niet dat er meerdere versies komen? Er staan toch echt drie verschillende BlackWidow X-producten opgesomd, met linkjes naar de productpagina’s en al.

  8.   
    GBA43's avatar

    Tom schreef, "Razer heeft een eigen kaliber switches: de Razer Green (clicky) en Razer Orange (stealth), geen Cherry’s dus. De meeste BlackWidow-producten gebruiken deze, met uitzonderingen zoals bijvoorbeeld de BlackWidow X Ultimate (Cherry MX Blue).
    Mocht je niet geloven dat ze van Razer zelf zijn, check dan even deze productievideo, waarin Razer laat zien hoe ze gemaakt worden.
    En hoezo vermeldt het artikel niet dat er meerdere versies komen? Er staan toch echt drie verschillende BlackWidow X-producten opgesomd, met linkjes naar de productpagina’s en al."

    Dit is het lijstje:

    Razer BlackWidow X Chroma
    Razer BlackWidow X Chroma Tournament Edition
    Razer BlackWidow X Ultimate
    Razer BlackWidow X Ultimate – Cherry MX Blue
    Razer BlackWidow X Tournament Edition
    Razer BlackWidow X Tournament Edition – Cherry MX Blue

    Er komen dus in totaal 4 nieuwe X-Toetsenborden: Chroma, Chroma Tournament Edition, Ultimate en de normale Tournament Edition

    De switches die je bedoeld zijn rebranded kalih switches, ik was in de veronderstelling dat alle nieuwe BlackWindow’s uitgerust worden met Cherry MX, my bad. 🙂

  9.   
    Tom's avatar

    In het persbericht kreeg ik ook te horen dat er vier nieuwe modellen zouden zijn, maar op de webshop van Razer zelf zie ik er toch echt maar drie staan. Vandaar dat ik het voorlopig bij die drie modellen heb gehouden in de berichtgeving. Sowieso kan het voor de leek allemaal een beetje overweldigend zijn, al die verschillende producten met nog eens hele specifieke, lange namen.

    Maar thanks voor je oplettendheid! Vooral qua tech en hardware is het altijd fijn om wat bezoekers te hebben die ons scherp houden over de feiten en aannames. 🙂

  10.   
    KeesMommaiseenbaas's avatar

    Razer is met de huidige lijn toetsenborden enorm prijzig ten opzichte van concurrentie. Een bordje, inclusief die belachelijke kermisverlichting gaat al bijna richting de prijs van een redelijke videokaart. Maar voor mensen die voor rond de 100 euro goed mechanisch toetsenbord willen; kijk naar de Steelseries 6gv2 of de Strike Battle of Strike Pro van Ozone. Hou je in elk geval nog geld over om daadwerkelijk games te kopen als je een nieuw toetsenbord hebt 😉

  11.   
    nielsiebro's avatar

    Vergeet niet dat het een mechanisch toetsenbord is dus deze is dan inderdaad een goedkopere!

  12.   
    DrupsteenNL's avatar

    wat een kut ding ik blijf lekker bij mijn blackwidow chroma

  13.   
    Kayduineveld's avatar

    Geef mij maar een Corsair of CM Storm inplaats van zo’n overpriced merk.