Gamersnet.nl

Quantum Break zal niet uitkomen via Steam

Eerder werd bekend dat Quantum Break cross-buy zal kennen: als je de game koopt op Xbox One, krijg je de pc-versie erbij en andersom. Echter, in de bewoordingen die Microsoft gebruikte om dit aan te kondigen, zat al een hint dat het niet zo simpel ligt. Volgens de systeemeisen (ook de verlaagde eisen) krijg je Quantum Break namelijk op Windows 10 krijgen: de game vereist ondersteuning voor DirectX 12.

En hoewel dit in principe goed nieuws is, zit er ook een aspect aan dat veel gamers minder goed zal bevallen: Quantum Break zal op de pc uitsluitend via de Windows Store verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat diensten als Steam en GOG buiten de boot vallen. Het voordeel van deze constructie is dan weer dat al je achievements en savegames worden gedeeld, zodat je niet telkens dezelfde stukken opnieuw hoeft te spelen.

Wat interessant is, is dat Microsoft vorig jaar nog zei dat het niet de bedoeling heeft om te concurreren met Steam. Toentertijd was het juist de bedoeling om ervoor te zorgen dat Steam goed draait op Windows 10. Blijkbaar komt Microsoft daar nu enigszins op terug. Wel wordt Quantum Break natuurlijk uitgegeven door dat bedrijf, dus we hoeven niet te verwachten dat grote games op korte termijn massaal over zullen stappen op de Windows Store.

Wat vinden jullie van deze zet van Microsoft? Laat het ons weten in de reacties!