Quantum Break zal niet uitkomen via Steam

Eerder werd bekend dat Quantum Break cross-buy zal kennen: als je de game koopt op Xbox One, krijg je de pc-versie erbij en andersom. Echter, in de bewoordingen die Microsoft gebruikte om dit aan te kondigen, zat al een hint dat het niet zo simpel ligt. Volgens de systeemeisen (ook de verlaagde eisen) krijg je Quantum Break namelijk op Windows 10 krijgen: de game vereist ondersteuning voor DirectX 12.

En hoewel dit in principe goed nieuws is, zit er ook een aspect aan dat veel gamers minder goed zal bevallen: Quantum Break zal op de pc uitsluitend via de Windows Store verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat diensten als Steam en GOG buiten de boot vallen. Het voordeel van deze constructie is dan weer dat al je achievements en savegames worden gedeeld, zodat je niet telkens dezelfde stukken opnieuw hoeft te spelen.

Wat interessant is, is dat Microsoft vorig jaar nog zei dat het niet de bedoeling heeft om te concurreren met Steam. Toentertijd was het juist de bedoeling om ervoor te zorgen dat Steam goed draait op Windows 10. Blijkbaar komt Microsoft daar nu enigszins op terug. Wel wordt Quantum Break natuurlijk uitgegeven door dat bedrijf, dus we hoeven niet te verwachten dat grote games op korte termijn massaal over zullen stappen op de Windows Store.

Wat vinden jullie van deze zet van Microsoft? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Duffed's avatar

  Hop niet voor steam niet voor mij dus! bye bye microsoft

 2.   
  Neolite's avatar

  Zeer terechte keuze, de game is Windows Exclusive en dus alleen beschikbaar via de door Microsoft vastgestelde kanalen. Daarnaast heeft elke Windows 10 bezitter toegang tot de App Store en is het argument dat je dan meerdere programma’s moet installeren van de tafel. Als Pc bezitter mag je eerder blij zijn dat deze game ook voor Pc beschikbaar komt, meer games is toch altijd goed?

 3.   
  huntedjohan's avatar

  Duffed schreef, "Hop niet voor steam niet voor mij dus! bye bye microsoft"

  Denk dan eerder bye bye duffed 😂 ga er maar vanuit dat dit steeds meer gaat gebeuren. Denk dat dit ook een eerste stap gaat worden naar cross platform games, dus ik juich het toe. Daarnaast heb je de store al in Windows dus downloaden, opstarten en gamen. Niks geen gedoe dat je eerst origin, uplay of steam moet opstarten voordat jekunt gamen.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Sorry, dan zal ik het spel niet gaan kopen!

  Ik heb genoeg problemen gehad met Fable Legends via de Windows store!

  Punt 1, download snelheden zijn erg traag! Ik heb 200 mbits internet en ik haal snelheden van 22 á 24 mb per seconde op Steam, in de Windows Store haal ik nog niet eens 1 mb per seconde.

  Punt 2, Windows staat op een aparte SSD van 128gb die alleen bestemd is voor Windows. Wanneer ik iets installeer via de Windows Store, komt het op deze SSD te staan. Installeren op een andere locatie? Vergeet het maar, want Microsoft heeft dit nog altijd uitgeschakeld. Files gewoon overzetten naar een andere locatie? Vergeet het maar, dan moet je met speciale software gaan werken en het hele registry aanpassen.

  Punt 3, Ik heb minimaal 80gb vrije ruimte nodig om een spel van 25gb te kunnen downloaden. Waarom? Eerst worden alle installatie files gedownload en daarna worden alle updates los van elkaar gedownload. Je download 29gb, daarna moet je nog een keer 29gb download en dan nog een aantal kleine downloads van een aantal GB. Na de installatie is het spel ongeveer 25gb groot. Dat betekent dat je minimaal 80 á 90 GB vrij moet hebben om een spel van 25gb te kunnen installeren.

  Nu snap je best dat het erg krap wordt met een SSD van 128gb, als ik alleen Windows 10 installeer heb ik al te weinig ruimte voor Fable Legends terwijl die maar maximaal 25gb groot is.

  Punt 4, Ik maak alleen lokale gebruikersnamen aan in Windows, voor privacy en veiligheids redenen. Snap best dat het gebruikersnaam verbonden is, maar zo gouw ik inlog op de Windows Store, verandert mijn lokale windows gebruikers account naar mijn hotmail account. Zo moet ik dus telkens mijn hotmail account invullen wanneer ik Windows opstart en alles is verbonden aan mijn hotmail account. Dat wil ik juist allemaal niet!

  Stel je dit nou eens voor met Quantum Break? Nooooo thank you, ga dan maar liever weg met het spel! Het argument, “extra software nodig” is sowieso al van de tafel als het op Steam wordt gereleased. Waarom? Je hebt nog altijd andere games die Steam nodig hebben.. 🙄

 5.   
  TheBestGamer's avatar

  Ik vind het gewoob logisch, is van microsoft zelf. Zo kun je ook je eigen store beter promoten

 6.   
  Duffed's avatar

  steeds vaker voor Microsoft ja maar ga er maar niet vanuit dat er veel uitgevers ervan afwijken steam te gebruiken als distributie platform. is niet voor niets 1 van de grootste. en al eens gehoord van autostart van programma’s huntedjohan? dan is het dus precies hetzelfde als die Windows crapstore.

 7.   
  Duffed's avatar

  Precies DeAdSeYe helemaal mee eens!

 8.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heb voorlopig nog geen zin om te upgraden naar W10 dus deze laat ik lekker aan me voorbij gaan